www.car.cz
 

Oficiálně : OffROADSPORT CZ team jede na DAKAR 2007 !!!!
     1.10.2006 23:37 - tisková zpráva


Bylo to již „veřejným tajemstvím“ a tak tedy oficiálně tým Mitsubishi OffROADSPORT CZ potvrzuje svou účast na blížícím se ročníku Rallye DAKAR 2007! Přípravy jsou v plném proudu a mimo blížících se závodů, které má tým ještě v plánu, budou probíhat testy na písku na Slovensku.

 

Tento víkend již tým absolvoval první testy na písku, když  během dvou dní najezdil se současným vozem více jak 300km v náročném terénu. Mirek Zapletal nadšeně sděluje: „…tyto najeté kilometry jsou k nezaplacení! Jinde si jízdu v písku vyzkoušet nemůžeme, protože z časových důvodů není možnost jet třeba do Tunisu nebo Maroka. Určitě nám to hodně přineslo a věřím, že se sem ještě během následujících týdnů vrátíme…“.

 

Míla Janáček dodává: „Technika jízdy v písku je pro nás novou zkušeností, je třeba podhustit pneumatiky na max. 1 atm, musíme si natrénovat součinnost při odfukování a dofukování kol, vyprošťování vozu pomocí nájezdových plechu, vyhrabávání vozu z písku a podobné činnosti, které pak ve stresu závodu v dunách zúročníme…“.

 

Testování odhalilo lehké slabiny keramické spojky, pomohlo vyhodnotit optimální nastavení tlumičů a dalo odpovědi na další technické otázky ve vývoji vlastní sekvenční převodovky. Po návratu ze závodů se na Slovensko tým opět vrátí k dalším testům. Za čtrnáct dní se tým ve složení Mirek Zapletal – Míla Janáček a také druhý vůz Zdeněk Pořízek – Přemysl Korejz zúčastní závěrečného závodu evropského poháru, jubilejní dvacáté Baja Anta da Serra v Portugalsku.

 

Tato baja je tradičně velmi silně obsazena a tovární týmy VW a Mitsubishi zde opět nebudou chybět. Loni zde startovalo téměř 140 vozů a 250 motorek a čtyřkolek. Navíc se rallye Dakar opět bude startovat v Portugalsku v Lisabonu a tak jsou zdejší najeté kilometry více než dobrým tréninkem. Tým pracuje na přípravě nového závodního speciálu Mitsubishi Pajero V60 Di-D (sk. T1), ale taktéž na doprovodném servisním kamiónu Volvo FM13 6x6 (sk. T5), které bude pilotovat Robert Randýsek.

 

Spolu s ním budou kabinu obývat dva mechanici Tonda Černý a Petr Zábranský. O průběhu závodu v Portugalsku vás budeme průběžně informovat z místa dění. Poté se pojedou o víkendu 27. – 29. 10. závěrečné závody MČR CCR na Slovensku.

 

Více informací a fotografií týmu najdete na www.offroadsport.cz.

 

Praha:               Honza Percl

 

PR


 
 
Fotogalerie:   F3000 International Masters při WTCC 2006 v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose