www.car.cz
 

Na subaru Vojtěcha Štajfa bude v Příbrami nalepeno číslo 3
     6.10.2006 09:45 - tisková zpráva


ŠTAJF JEDE S ČÍSLEM 3: VYJDE MU NAPOTŘETÍ FINIŠ?

 

Poprat se o stupně vítězů chce na nadcházející Rally Příbram posádka týmu Subaru ČR – Deník Blesk Vojtěch Štajf - Jiří Černoch. Dobrý výsledek by je totiž mohl vrátit i mezi nejlepší trojici konečného pořadí Mezinárodního mistrovství ČR,  v níž v úvodu sezóny figurovali. Jejich vůz Subaru Impreza Spec C N11 tak v závěru soužití se zmíněnou posádkou čeká velmi těžký úkol.

 

O tom, že i na dlouhých dvoudenních soutěžích bývá každičká desetinka vteřiny velice cenná, se letos už dvakrát přesvědčili Vojtěch Štajf s Jiřím Černochem. Na Rally Bohemia v cíli zaostali o 1,9 s za Václavem Arazimem, na Rally Třebíč byl pro změnu o 1,1 s ve finále rychlejší Karel Trojan. Zvláště poslední porážka posádku týmu Subaru ČR – Deník Blesk moc mrzela, znamenala totiž pro Trojana vytvoření významného náskoku v boji o cenný post vicemistra republiky.

 

„Ani my se ale ještě myšlenek na stříbrný stupínek nevzdali,“ ubezpečuje své fanoušky Štajf. „Za současné konstelace hvězd by bylo pochopitelně hodně složité Karla předstihnout, jak se ale říká, v rally se může stát skoro všechno.“  O tom, že ani Trojan si ještě není druhou příčkou jist, svědčí i skutečnost, že před poslední soutěží šampionátu opustil svůj osvědčený vůz a pronajal si nejmodernější techniku. „I to by mohla být naše výhoda,“ přemítá spolujezdec Černoch.

 

„Karel s tímhle autem nebude tolik sžitý a třeba si s ním nebude tolik rozumět jako se svým vlastním. Na druhou stranu, je to pan jezdec a takovou maličkostí se nenechá rozhodit – stačí mu dojet za námi a náskok si udrží...“

 

Štajf s Černochem se ale v Příbrami nemohou soustředit jen na boj s Trojanem, situace v Mezinárodním mistrovství ČR je totiž velice složitá. Před Štajfem v průběžném pořadí dosud figuruje i v Příbrami absentující Rakušan Mörtl, na záda bílomodrému vozu naopak dýchají tradiční soupeři Arazim a Jandík. Dosažení vytoužené medailové pozice v konečném pořadí domácího šampionátu tak bude tvrdým oříškem.

 

 „Bude to velký boj a my v něm chceme uspět,“ těší se na soutěž dvaatřicetiletý Štajf, pilot vozu Subaru Impreza Spec C. „Ač se nám příbramské tratě - často rovinaté a poseté retardéry – nijak obzvlášť nezamlouvají, víme, že se nám tu tradičně dařívá. Očekáváme další vyrovnaný boj zejména s našimi letošními tradičními soupeři a protože je letos poslední, my jsme rozhodnuti do něj dát skutečně všechno.

 

Musíme se soustředit na každý metr tratě, neboť zároveň chceme dojet do cíle a nenechat se vyřadit zbytečnou chybou. Náš základní cíl pro soutěž je posunout se na post nejlepšího vozu značky Subaru v domácím šampionátu, konečné umístění ´na bedně´ by bylo ale pochopitelně také krásnou odměnou na závěr sezóny. Jsme navíc moc zvědavi, jak promluví do výsledků počasí, předpověď je velmi nevyzpytatelná. Nám už letos párkrát volba pneumatik nevyšla – snad se k nám štěstí tentokrát obrátí čelem…“

 

Na zajímavý závod už se patřičně těší i bílomodrý vůz Subaru Impreza Spec C N11. Bude pro něj v národním mistrovství posledním, v dílnách už se totiž na příští sezónu začíná připravovat jeho o generaci mladší bratříček. „Jedenáctka“ prošla před soutěží důkladným testováním a je zřejmé, že je opět výtečně připravena, celý tým je zkrátka odhodlán nachystat jí důstojné rozloučení se šampionátem.

 

Na minulém podniku startovní číslo 4 předznamenalo pro ŠtajfaČernochem soutěž ve znamení čtyřek. Příbramští přichystali pro jejich vůz trojku a nikdo z týmu by se nezlobil, kdyby to mělo znamenat posun v mistrovství oproti dosavadnímu pořadí o příčku výš…

 

Karel Špaček

Media team

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Chybičky z Hořovic 2006 - Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose