www.car.cz
 

Světový pohár motorsportu poprvé zavítá do České republiky
     6.10.2006 09:56 - tisková zpráva


Světový pohár motorsportu poprvé zavítá do České republiky Již tento víkend se na Masarykově okruhu v Brně uskuteční závod Světového poháru motorsportu A1GP. Bude to poprvé, kdy Českou republiku navštíví tak významný závod formulových vozů. Závodní jezdci se stejně výkonnými vozy, dramatické předjížděcí manévry, závody, kde soupeří národní týmy, to vše přináší závody A1GP.

Minulý víkend se v holandském Zandvoortu odjel první závod sezóny 2006/2007. Průběh závodu velmi ovlivnila vydatná dešťová přeháňka a následné zastávky v boxech. Pořadí se mnohokrát měnilo, a bylo se pořád na co dívat.

Český A1 tým vstoupil do závodního víkendu se dvěma mladými jezdci, kteří dosud neměli s formulí A1 mnoho zkušeností. Tým se rozhodl nasadit mladého Jana Charouze do volného tréninku, a také jako rookie. V kvalifikaci, ve sprint závodě a v hlavním závodě bojoval další nováček českého A1 týmu Tomáš Kostka. Tomáš ukončil svoje působení ve světové sérii Renault 3,5 a přijal nabídku rozšířit český A1 tým. Mladý závodník se však již během kvalifikace potýkal s nastavením vozu a chybějící zkušenosti mu nedovolily dosáhnout výraznějšího výsledku. Ve Sprint závodě Tomáš Kostka obsadil 17. místo . 

Trápení Českého A1 týmu vyvrcholilo v neděli v hlavním závodě, kdy byl Tomášův vůz  poškozen při kolizi. Tomáš Kostka musel hned v prvním kole zajet do boxů a mechanici opravovali přední část vozu a poškozenou hadici brzd. Týmu se sice podařilo vůz opravit a Tomáš se vrátil na trať, ale ztráta 14 kol byla velká. Český A1 tým závod nakonec dokončil na 20. místě.

Rychle zapomenout na nepovedený víkend a ponaučit se z problémů chce nyní Český A1 tým. Domácího závodu v Brně se naopak zúčastní nejzkušenější jezdci, Tomáš Enge a Jarek Janiš. Oba mají za sebou úspěšné a zlaté víkendy. Tomáš Enge vybojoval 1. místo ve vytrvalostním závodě  Petit Le Mans American Le Mans Series s továrním vozem Aston Martin DBR9.

Jarek Janiš také minulý týden zvítězil, ale tentokrát v sérii FIA GT na maďarském Hungaroringu s vozem Saleen S7R týmu Zakspeed. Tomáš Enge, který má zkušenosti i z Formule 1, bude nasazen do hlavního závodu a Jarek Janiš pojede jako rookie. Český A1 tým doufá, že zkušenosti obou jezdců a znalost trati, pomohou k dobrému výsledku při domácím závodě. Celý tým se na domácí závod velmi těší.

 

PR

 

oficiální stránky : ww.bpa.cz


 
 
Fotogalerie:   F3000 International Masters při WTCC 2006 v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose