www.car.cz
 

A1GP: Český A1GP tým prošel první sérií volných tréninků pro jezdce rookie.
     7.10.2006 18:31 - tisková zpráva


Jezdci, kteří startovali v méně než dvou A1GP závodech a mladší 25 let se dnes odpoledne zúčastnili dvou tréninkových jízd. Český A1 tým nominoval do rookie testu závodního jezdce Jarka Janiše. Vyzkoušet si vůz A1 a snažit se najít vhodné výchozí nastavení byl úkol pro tohoto poměrně zkušeného jezdce. Český A1 tým využil obě dvě pětadvaceti minutové testovací sekce pro jezdce rookie od 13:00 a od 13:35. V krátké pauze tým provedl drobné úpravy v nastavení podvozku vozu A1.

V první sekci volného tréninku byl nejrychlejší tým Francie s Nicolasem Lapierrem za volantem. Fnacouz zajížděl časy o zhruba o 1,5 sekundy rychlejší časy než ostatní týmy. Jarek Janiš z Českého A1GP týmu zajel pátý nejrychlejší čas.

Ve druhé sekci rookie testu zajel nejrychlejší cas tým Velké Británie, druhý byl tým Německa. Al tým České republiky skončil čtvrtý, se ztrátou zhruba jedné vteřiny na nejrychlejšího.

Tomáš Enge po první sekci tréninku: „Provedli jsme základní nastavení vozu společně s Brazilským týmem. Budeme ještě pár věcí v nastavení  měnit. Jarek Janis jel jen čtyři kola a čekali jsme až se trat trochu vyčistí. Vypadá to, že budeme více a více zrychlovat. Vypadá to dobře, ale čeká nás ještě mnoho práce."

Antonín Charouz: „Podařilo se nám zajet čtvrtý, coz je rozhodně lepší nez v Holandsku. Snazíme se dobře nastavit auto do hlavního závodu pro Tomáše Enge.“

Jarek Janiš: „Rookie test probíhal dobře. Měli jsme trochu problém v první části tréninku, auto bylo trochu neklidné. V pauze nebylo moc času, ale udělali jsem nějaké změny v nastavení. V druhé části to bylo mnohem lepší.

Bohuzel bylo vyvěšeno mnoho červených vlajek a nemohl jsem zajet hodně kol. Je zde jiz mnoho českých fanoušků a českých vlajek. Taková podpora mě těší. Chci všechny pozvat na závody A1GP do Brna.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   PRC Opel 2000 Petra Vítka a slečny na testu v Mostě

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose