www.car.cz
 

A1GP: A1GP tým České republiky ( T. Enge) v Brně pátý ve Sprint závodě
     8.10.2006 19:43 - tisková zpráva


Ve včerejší kvalifikaci Tomáš Enge vybojoval osmou pozici v kvalifikaci. Součet dvou nejrychlejších časů určil osmou pozici na startovním roštu pro český A1GP tým.Sportovní komisaři po kvalifikaci zjistili, že vůz A1GP týmu Velké Británie neodpovídá pravidlům, a britský A1GP tým byl penalizován. Český tým se díky tomu posunul o jednu příčku na sedmé místo na startovním roštu.

Sprint závod byl poznamenaný hrozivě vyhlížející kolizí německého vozu a vozu Nového Zélandu. Oba účastníci kolize byli nuceni závod ukončit. Na vedoucí pozici se brzy usadil tým Malajsie s Alexem Yoongem za volantem, následován vozy Kanady a Francie. Tomáš Enge jezdil ze začátku sprint závodu na šestém místě, a po problémech vozu Jihoafrické republiky se posunul na páté místo.

Velký boj sváděl český A1GP tým s vozem A1GP týmu Spojených států. Philip Giebler na Tomáše Enge několikrát zaútočil, ale český jezdec dokonale využil znalost domácí tratě a jezdce týmu USA udržel za sebou. Tomáš Enge dokázal vylepšit startovní pozici českého A1GP týmu do hlavního závodu, který se pojede dnes odpoledne.

Tomáš Enge byl bouřlivě odměněn zaplněnými tribunami brněnského okruhu. České vlajky a fanoušci v českých barvách byli vidět všude kolem a podporovali národní tým. Odpolední hlavní závod nabídne zcela jistě zajímavou podívanou. Startovní pozice českého A1GP týmu je poměrně výhodná a Tomáš Enge odstartuje do hlavního závodu z třetí řady.

Tomáš Enge: “Povedl se mi start, a v první zatáčce jsem se dostal před tým USA. Dál se mi podařilo držet pozici a zkoušel jsem se ještě dotáhnout na vůz A1GP týmu Číny, ale ten byl rychlejší. Boj v prvních dvou zatáčkách byl velmi těsný. Krátce po startu jsem zaregistroval kolizi Německého vozu a vyhnul jsem se jí vpravo. Soustředil jsem se na udržení pozice před vozem USA.

Jelo se mi velmi dobře a tuto trať mám rád, jede se zde plynule. Trochu obtížně se zde předjíždí, i když je trať dost široká. Je třeba čekat až někdo udělá chybu. Páté místo v cíli je dobrá výchozí pozice pro hlavní závod. Měl jsem za cíl vyhnout se všem kolizím a vylepšit naši startovní pozici do hlavního závodu. To se nám povedlo a jsem spokojený.“

Antonín Charouz: „ Jsme velmi spokojení s výsledkem. Splnili jsme vše, co jsme chtěli. Máme dobrou výchozí pozici do hlavního závodu. Pokud se nám podaří udržet pozici v hlavním závodě, budeme spokojeni“

BPA


 
 
Fotogalerie:   Czech Republic A1 Team při A1GP v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose