www.car.cz
 

Petr Brynda: Příbramská rally dveřmi napřed - a navíc pro titul
     10.10.2006 22:35 - tisková zpráva


Posádka Czech DPD RallyeTeamu Petr Brynda a Pavel Pašek zvládla úspěšně i závěrečnou soutěž MMČR, která se konala v okolí Příbramě v rámci Fuchs Oil Rally Příbram. Příbramsko-plzeňská posádka si při předposledním podniku sezóny zajistila s předstihem mistrovský titul ve třídě A5 a tak pro všechny fanoušky připravila překvapení.

 

Rallysport je většinou bojem o každou vteřinu, která rozhoduje o konečném výsledku v cíli jednodenních, panerai replica watches či vícedenních soutěží. Jinak tomu však bylo v Czech DPD Rallye Teamu. Naordinovaná strategie bylo jednoznačná a výstižná. Bavit diváky jízdou dveřmi napřed. Petr Brynda s Pavlem Paškem přijeli na slavnostní start ve slušivých brýlích, čímž si vysloužili náležité ovace a neoficiální titul „Nejsympatičtější mužská posádka“, která se postavila na start příbramské soutěže.

 

Jak Beruška slíbil, tak i učinil. Od prvního metru úvodního měřeného úseku přestal hledět na čas. Nejčastějším zařazeným stupněm posádky se po dobu soutěže stala dvojka. Přišla-li na řadu nějaká zatáčka, přijela Škoda Felicia 1,4 v barvách partnera DPD dveřmi napřed.

 

„Před soutěží jsme strávili hodně času v přilehlých prostorách našeho týmu. Neprobíhala však příprava vozu, ale prolézali jsme sklepy a půdy. Hledali jsme sjeté ztvrdlé gumy, které jsme mohli na Příbrami dojezdit. Hned od začátku jsme plnili slib a jezdili smykem. Na druhé vložce jsme však zažili jednu z krizovek. Čekali jsme, že gumy nebudou moc sedět, ale, že budou fungovat takhle špatně, to jsme nečekali. V jedné ze zatáček za Tochovicemi jsme pozadu vlétli do kukuřice. Naštěstí jsme se hned vrátili na trať a mohli pokračovat,“ shrnul úvod soutěže Petr Brynda.

 

Členové DPD Czech Rallye Teamu v rozevlátém stylu však pokračovali nadále. Na smolotelské náměstí se přiřítila Felicia se startovním číslem 47 dveřma napřed a od sudu hlavního sponzora soutěže chybělo jen několik centimetrů. Ani to však Bryndu neodradilo a tak při druhém průjezdu Sádeckou vložkou jeden ze sudu zboural.

 

„Sádecká RZ je nejblíže našemu domovu a tak byla povinnost jet bokem. replica watches V nájezdu do Lhoty jsme to však trošku přehnali. Navíc se nám jeden ze sudu nechtěl uhnout a tak jsme museli použít násilí. U nás to odnesl lehce práh, dveře a zrcátko. Pevně věříme, že sud se z toho jen tak nevzpamatuje a příště raději uhne sám,“ řekl s úsměvem Petr Brynda.

 

Vsunutou neplánovanou vložku si posádka schovala i na závěrečný průjezd Sádeckou rychlostní zkouškou. V Bohutíně si Brynda s Paškem krátce zahráli na oveckého psa, když krátce navštívili jednu z místních zahrádek a pořádně prohnali stádo ovcí. „Nevyšel nám  jeden z výjezdu v Bohutíně, čímž jsme probourali plot a vlétli nějakému pánovi na zahrádku. Navíc jsme mu prohnali ovce, čímž se mu omlouváme,“  popsal situaci Brynda.

 

Ve druhé etapě pokračovala posádka v divácky atraktivním stylu. Během etapy se však začala ozývat převodovka. Tolik vytěžovaná dvojka přestávala poslouchat. Bryndu s Paškem však ani tento problém neodradil a tak posloužil třetí rychlostní stupeň.

 

„Naprosto jsme oddělali převodovku. Dvojku už jsem tam nemohl vůbec dostat. Když jsme přijížděli do zatáček, tak jsem jenom viděl, jak nám všichni mávají a očekávají smyk. Nejdříve jsem se snažil krčit rameny. To však nepomohlo a tak zaúřadovala trojka. Sice nám to párkrát nevyšlo a na řadu přišly i neplánované průjezdy přes louky, ale stálo to za to. Snad jsme divákům udělali radost a zpříjemnili jsme jim příbramskou soutěž,“  reagoval na problémy během druhé etapy Petr Brynda.

 

Posádka DPD Czech Rally Teamu se však nakonec neztratila ani v konečném zúčtování třídy A5. Petr Brynda s Pavlem Paškem dojeli na druhém místě ve třídě A5, třetím mezi juniorskými posádkami a na osmém ve skupině A.

 

„Celou soutěž nás nezajímalo, jak si vedeme . To, že jsme skončili na druhém místě bylo pro nás překvapení. Závěrem bychom rádi poděkovali všem našim partnerům a vlastně úplně všem, kteří se podíleli na letošní sezóně a úspěších DPD Czech Rallye Teamu,“ shrnula na závěr posádka Brynda/ Pašek.

 

Marek Felt

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallye Příbran 2006 - foto Radek Rochelt

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose