www.car.cz
 

Příbramská tečka za sezonou. Jandík těsně za medailí - bramborový
     11.10.2006 19:01 - tisková zpráva


Rallye Příbram 2006

Při závěrečné soutěži mezinárodního českého šampionátu v rally dojela posádka týmu Matador Motosport Miroslav Jandík – Radim Chrastecký na solidní čtvrté příčce celkového pořadí. V nabité konkurenci to však na vylepšení dosavadního postavení nestačilo a zlínský tým se musel ve finálovém hodnocení spokojit se šestým místem. Jandík však už myslí na další sezonu, pro kterou připravuje nový vůz.

 

Poslední bitva soutěžního mistrovství už měla svého korunovaného krále, ale přesto nepostrádala dramatický náboj. Ve hře byly ještě dvě zbývající medaile, na které si dělali naděje čtyři jezdci. Mezi nimi byl také třicetiletý jezdec Miroslav Jandík, po nepovedené soutěži v Třebíči ovšem drželi v ruce trumfy jeho konkurenti. Karel Trojan si dokonce pro tuto příležitost vypůjčil nejnovější model mitsubishi, který letos prostřednictvím Pecha a Semeráda kraluje na našich tratích.

 

Podobně jako při předchozím startu na Horácké rally měla posádka týmu Matador Motosport dva handicapy v podobě starší techniky a absencí v obou posledních ročnících, kdy se účastnila evropského šampionátu. „Zatímco naši soupeři trať dobře znali, pro nás to znamenalo hodně nových úseků. Rychlostní zkoušky se nám zamlouvaly, byly velmi pěkné a náročné. Také časové rozvržení soutěže se nám líbilo, přejezdy mezi vložkami byly krátké a rally měla rychlý spád,“ konstatoval spolujezdec Radim Chrastecký.

 

V sobotu ráno bylo na programu pět měřených úseků, teprve po této porci ostrých kilometrů čekala startující kýžená servisní přestávka. Jandík zvolil pro začátek příliš měkké pneumatiky a ztratil na čelo závodu zhruba 50 sekund. Po výměně obutí zrychlil a z osmé příčky průběžného pořadí rychle postupoval vpřed. Předstihl Caise i Petáka a po havárii Karla Trojana se v závěru úvodní etapy posunul na čtvrtou příčku.

 

I když měl před sebou ještě nedělní část soutěže, vinou výrazné ztráty z úvodní sekce mohl pomýšlet na další posun v pořadí pouze v případě problémů vedoucí trojice. K tomu nedošlo a Mitsubishi Lancer Evo 7 posádky Jandík – Chrastecký čekalo už počtvrté „bramborové umístění“.

 

Auto i pneumatiky fungovaly bezchybně, také my jsme se vyvarovali jezdeckých chyb. Za chybnou volbu obutí jsme bohužel zaplatili dvakrát, protože po Trojanově havárii jsme dostali přidělený čas z prvního průjezdu plus dalších 10 s navíc. Se čtvrtou příčkou jsme vcelku spokojeni, ovšem souhrou náhod jsme v závěrečné tabulce klesli až na šesté místo. Dá se říci, že z bodového hlediska pro nás sezona skončila nešťastně.

 

Do konce roku už startovat nebudeme, chceme se soustředit především na přípravu deváté evoluce lanceru,“ prozradil své plány Miroslav Jandík.

 

Rally Příbram 2006

  1. Václav Pech – Petr Uhel (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 9) 2:04:07.2
  2. Václav Arazim – Julius Gál (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 9) + 32.4
  3. Vojtěch Štajf – Radim Chrastecký (CZ – Subaru Impreza Sti) + 1:49.9
  4. Miroslav Jandík – Radim Chrastecký (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 7) + 3:21.0
  5. Jan Votava – František Synáč (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 8) + 4:29.4

 

Konečný stav MMČR 2006:

  1. Václav Pech (CZ - Mitsubishi Lancer Evo 9) 174 b.
  2. Vojtěch Štajf (CZ – Subaru Impreza Sti) 89
  3. Karel Trojan (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 7) 87
  4. Achim Mörtl (A – Subaru Impreza Sti) 84
  5. Václav Arazim (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 9) 83
  6. Miroslav Jandík (CZ – Mitsubishi Lancer Evo 7) 75

PR


 
 
Fotogalerie:   A1GP Brno 2006 - slečny z Pit Lane od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose