www.car.cz
 

OffROADSPORT CZ team v Portugalsku ! Baja Anta Da Serra - příprava na Dakar.
     12.10.2006 17:24 - tisková zpráva


Zdravíme z Portugalského Portalegre, kde se jede poslední závod Evrpoského poháru Baja. Zdejší Baja Anta Da Serra patří k těm nejnáročnějším a na startu bude stát více jak sto vozů, stopadesát motorek a osmdesát čtyřkolek…

 

Tento víkend proběhne jeden z posledních ostrých testů před startem na rallye Dakar. Ta se bude též startovat zde v Portugalsku, takže je dobré si osahat zdejší podmínky. Dnes probíhají technické a administrativní přejímky. Zítra čeká na závodníky krátký prolog, ale již sobota bude náročná. Pojedou se dvě RZ o celkové délce 420 km (180 + 240km).

 

V neděli se ještě může rozhodnout v poslední RZ, která  bude měřit 130 km. Tým se účastní této jubilejní dvacáté Baja Anta da Serra ve složení Mirek Zapletal – Míla Janáček a Zdeněk Pořízek – Přemysl Korejz.

 

Obě posádky startují na vozech Mitsubishi Pajero Di-D připravených dle specifikace skupiny T1. Navíc Mirek Zapletal ještě může zasáhnout do bojů o evropské vavříny, neboť je v průběžném pořadí na osmém místě s minimální bodovou ztrátou.

 

Nicméně jak sám říká jde hlavně o najeté kilometry, na kterých tým potřebuje testovat komponenty pro nový vůz na Dakar. O průběhu závodu vás budeme průběžně informovat každý večer po odjetí etapy.

 

Více informací a fotografií týmu najdete na www.offroadsport.cz.

 

Portalegre:     Honza Percl

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tomeček a Azavedo, písečný test na Dakar 2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose