www.car.cz
 

BMW 1 : Michal Matějovský v Brně na závěr sezóny dvakrát první
     13.10.2006 08:26 - tisková zpráva


Během uplynulého víkendu se na brněnském Automotodromu poprvé představil Světový pohár národů - A1 Grand Prix. V rámci této soutěže byly jako doplňkové vypsány také závody Škoda - Česká pojišťovna Challenge a závody Divize 4.

V Brně též o tomto víkendu pokračoval svým předposledním závodem seriál BMW 1 Challenge. V tomto pestrém poli jezdců samozřejmě nechyběli zástupci O2 Prima Teamu - Michal Matějovský, Adam Lacko a Miroslav Forman. Mezi jezdci se objevil také Roman Seidl, který tak měl během tohoto víkendu zdvojenou roli a to týmového technického manažera a zároveň týmového jezdce.

Žádný z mužů za volantem si nevedl špatně, nejlépe však tým prezentoval Michal Matějovský, který zářil na špici pole jezdců octavií od pátku do neděle a právem tak získal nejen prestižní poháry za dvě první místa, ale také hodnotné věcné ceny.

V prezentačním závodě octavií Škoda - Česká pojišťovna Challenge se v pátek jel jeden volný a jeden měřený trénink. Volný trénink vyhrál Jiří Janák a ten měřený pak s časem 2:24.952 Michal Matějovský, který si tak zajistil Pole Position. Sobotní závod byl odstartován za krásného slunečného počasí patnáct minut po desáté hodině. Dobře odstartoval Jan Dostál, ale Michal Matějovský jej během prvních dvou kol dostihl a předjel.

Pak si ve zbylých deseti kolech závodu vytvořil dostatečný náskok a s přehledem zvítězil. Druhý dojel Jan Dostál a třetí Václav Brejla. Nedělní závod měl zcela obdobný průběh, jen odstupy mezi prvními jezdci už byly menší. Opět zvítězil Michal Matějovský, druhý byl znovu Jan Dostál a třetí též Václav Brejla.

"Pro mě je to obrovské štěstí a trochu i náplast na smolné finále oficiálního poháru octávií, kdy mi kvůli smůle utekl titul. Moc děkuji týmu a všem, kdo mi pomohli," řekl spokojený vítěz Škoda - Česká pojišťovna Challenge Michal Matějovský, když si na brněnském Automotodromu při oficiálním vyhlášení výsledků přebíral klíče od terénní čtyřkolky LINHAI, jejímž majitelem se díky prvenství v obou závodech stal.

Adam Lacko zasáhl do bojů o vavřínové věnce v prezentačním závodě Divize 4. Startoval s vozem Porsche 911 GT3 Cup, se kterým běžně závodí v rámci seriálu závodů Porsche Carrera Cup 2006. V sobotním závodě vybojoval výborné třetí místo, hned za vozy AMG - Mercedes Václava Nimče a Tomáše Kostky a v nedělním závodě byl dokonce na skvělém druhém místě.

Součástí programu A1 GP Grand Prix v Brně byl také poslední bodovaný závod seriálu BMW 1 Challenge. Jezdci se sice ještě sejdou za čtrnáct dnů během šestihodinového závodu při brněnském Epilogu, ale výsledky tohoto klání se již do celkového hodnocení započítávat nebudou.

Oba víkendové závody se jely na deset kol a v prvním zvítězil Erik Janiš a ve druhém pak Miroslav Horňák. Zástupci O2 Prima Teamu se ve čtrnáctičlenném poli jezdců rozhodně neztratili, když v prvním závodě byl Forman desátý a Seidl jedenáctý a ve druhém, nedělním závodě si oba jezdci role vyměnili a své postavení ještě vylepšili - Seidl skončil na místě osmém a Forman byl devátý.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   PC Brna 2006, foto František Kocman

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose