www.car.cz
 

Erik Janiš v popředí Seat Leon Cupracupu. V Le Mans při premiéře pátý !
     14.10.2006 19:53 - tisková zpráva


Zdařilý debut prožívá v Le Mans Erik Janiš, který při své premiéře v Seat Leon Supercopa bojoval na špici a první závod dojel na pátém místě, navíc si připsal nejrychlejší kolo.

Nabité startovní pole, identické vozy a neznámá trať, to vše čeká na mladšího Janiše v Seat Leon Supercopa. V Le Mans se jede sedmý podnik této série, která tvoří doprovod populárního šampionátu DTM. Mladý Janiš si zatím vede velmi zdatně a přestup na silnější techniku mu nečiní problémy.

 

V kvalifikaci zajel čtvrtý čas, v závodu se pak pral o umístění na stupních vítězů a nerozhodily ho ani drsné souboje. Po jednom z nich sice ztratil několik míst, ale dokázal se znovu drát vpřed a cílem projel pátý. Navíc si na své konto připsal nejrychlejší kolo závodu.

 

Erik Janiš: „V Oktáviích se jezdí proti této sérii v rukavičkách, kontakty jsou tady daleko větší, nikdo nikomu nic nedaruje. Po startu jsem byl chvíli třetí, ale potom jsme příliš bojovali mezi sebou a dotáhli se zezadu další jezdci, po jednom z kontaktů ztratil a klesnul na šesté místo.

 

Dokázal jsem se ještě dotáhnout a v posledním kole předjel jednoho soupeře. Nejrychlejší kolo závodu je příjemným bonusem, ale zítra chci ve druhém závodu hlavně lepší výsledek.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Baja Anta Da Serra 2006, prolog, foto Atilla Foldi

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose