www.car.cz
 

Moto GP v Portugalsku: Karel Abrahám i Jakub Smrž na JEDENÁCTÝCH místech !!!!!
     15.10.2006 19:49 - tisková zpráva


bwin.com GRANDE PREMIO DE PORTUGAL
15. října 2006 – Závod

Karel Abraham
11. místo ( ztráta na prvního: 39.265)

 
„Dnešní start jsem trochu pokazil, ale hned v první zatáčce jsem pár jezdců předjel. Poté jsem pokračoval se skupinkou Terol, Smith a Sandro Cortese. Smith těsně přede mnou spadl. Měl jsem co dělat abych se mu vyhnul. Terolovi se po pár kolech pokazila motorka a ze závodu odstoupil. Po celou dobu jsem zápasil s Cortesem.

 Poslední kolo se mi ho podařilo předjet. Bohužel gumy už od poloviny závodu docela klouzaly. V jedné zatáčce jsem přidal a dostal jsem menší high sider. Sandro mě předjel. Musel jsem trochu ubrat abych nevyjel ven.

 V esíčku už ho nešlo zpět předjet. Pneumatiky byly hodně zničené a klouzalo to. Motorka jela opravdu dobře a dnešní jedenácté místo jsem šťastný."

 


Kuba Smrž
11. místo ( ztráta na prvního: 41.548)

Po včerejším pádu v kvalifikaci jsem vůbec nevěděl, jestli vůbec nastoupím do závodu, protože jsem měl strašné bolesti hlavy a bylo mi zle. Zkusil jsem warm-up a dalo se jet, i když mi dělalo velké problémy soustředit se. Po dlouhém váhání jsem se nakonec rozhodl, že do závodů nastoupím a v průběhu zastavím, pokud bych měl vážnější problémy s koncentrací. Dali jsme měkkou zadní gumu, abych měl více jistoty při výjezdech, i když bylo jasné, že na celou délku závodu budu mít problémy s klouzáním. Dobře jsem odstartoval, ale v prvním kole jsem jel hodně opatrně a propadl jsem se na 20. místo. Potom jsem začal postupně zrychlovat, předjel asi 6 lidí a byl 3 vteřiny za Westem a Baldolinim, kteří bojovali o 10. místo.

Chtěl jsem je dojet, ale už mi dělalo velké problémy soustředit se a neudělat chybu, takže jsem jen udržoval odstup jezdců za mnou. Dvě kola před koncem mě ještě předjel Barbera, který lehce upadl v úvodu, takže jsem si dojel pro 11. místo. Za normálních okolností by bylo možné dojet mnohem lépe, ale byl jsem rád, že jsem závod vůbec dojel a s tímto umístěním jsem velice spokojen, protože posledních 5 kol jsem začínal trošku hůř vidět.

Po návratu domů půjdu ještě na kontrolu a udělám vše pro to, abych byl ve Valencii v pořádku. Na závěr opět patří poděkování týmu, který odvedl perfektní práci a motorka fungovala po celý víkend bez problému."


PR
Zuzana Ulmanová


 
 
Fotogalerie:   Jarama 2006 a Adam Lacko s MANem, foto. K.Hrnčíř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose