www.car.cz
 

FIA GT v italské Adrii : Technika připravila Jarka Janiše o vítězství
     15.10.2006 21:58 - tisková zpráva


Jarek Janiš předvedl v Adrii další skvělý výkon a dostal vůz Saleen S7R týmu Zakspeed do čela závodu, ve kterém se udržel až do poslední třetiny, kdy došlo k problémům s brzdami.

V Adrii dnes odpoledne odstartoval předposlední závod letošního šampionátu FIA GT, do kterého Janiš vyrazil z pole position a chtěl udržet naději na titul. Před závodem ztrácel na vedoucí duo Andrea Bertolini, Michael Bartels 10 bodů. Start závodu neproběhnul z pohledu českého jezdce ideálně, jeho vůz zatížený 70 kg závažím neměl tak dobrou akceleraci jako soupeři a chvíli klesnul na třetí místo. S touto pozicí se ale nesmířil, ještě před zastávkou v boxech se dostal do čela a vyjel několikasekundový náskok.

Jako druhý do vozu usednul Sascha Bert, který držel první příčku a jeho náskok se průběžně pohyboval lehce nad 10 sekund. Necelou hodinu před koncem tým absolvoval druhou plánovanou zastávku, při které Berta vystřídal Andrea Montermini. V té chvíli se zdálo, že Zakspeed je na nejlepší cestě ke druhému vítězství v řadě, což by znamenalo udržení naděje na titul.

Jenže chvíli poté bylo vše jinak, bez varování odešla brzdová destička a tým musel ze závodu odstoupit, do cíle v té chvíli chybělo 16 kol. I přes odstoupení byl vůz klasifikován na šestém místě třídy GT1, což znamená tři body, díky kterým se Janiš v průběžném pořadí šampionátu dostal před Andreu Picciniho a Jean-Denise Deletraze.

Jarek Janiš: „V tuto chvíli pochopitelně převládá zklamání, protože jsme přišli o poslední naději na udržení se v boji o titul. Je to škoda, protože závod nám vycházel dobře až do chvíle, kdy najednou došlo k problému s brzdovou destičkou. Na startu závodu jsem byl hodně těžký a přišel jsem o dvě místa, s přibývajícími koly se ale vůz zlepšoval a dokázal jsem soupeře předjet zpátky.

Před zastávkou se mi podařilo ještě vyjet náskok, který pak moji kolegové udržovali až do kritické chvíle. Šanci na titul už nemáme, ale pořád je o co bojovat i v posledním závodu.“

 BPA


 
 
Fotogalerie:   Ohlédnutí za Zámeckým vrchem 2006 od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose