www.car.cz
 

Mistři Rakouska v prototypech Payr s Münchem
     16.10.2006 16:16 - Vladimír Rožánek


V divizi 1 prototypového mistrovství Rakouska získal titul Rakušan Wolfgang Payr, jezdící pod francouzskou licencí na stroji PRC Ford Cosworth F1 3,5ltr.

Do posledního závodu se situace vyvíjela celkem pozitivně také pro Brita Sinclaira, který s vlastní konstrukcí Jade 2 Nissan V6 vyhrál několik závodů, ale celkové třetí místo pro něj znamenala až závěrečná havárie na Monze, po které si ještě pobude 12 týdnů v péči lékařů.

 

Druhé místo obsadil Němec Gerd Beisel s konstrukcí PRC BMW 3,2, když jeho nová zbraň Norma M2000 BMW 4,0ltr. zůstala po celou sezónu jen v péči mechaniků a ladičů motoru.

 

Čtvrté místo si zajistil pravidelnými starty Adi Gartner ze Švýcarska a jeho mladá kolegyně Hungebuhler s Osellou si vybojovala místo páté. Z našich nebodoval nikdo, ani před sezónou avizovaná novinka Picchio LMP Pavlíka. Potěšila i účast Italů Prospera a Meneghetiho na Lucchini Alfa Romeo, které jsme viděli i u nás v Brně.

 

Titul v druhé divizi pro prototypy do 2000ccm3 vyválčil Gerhard Münch s novou Normou M20 Honda CN. Velkou naději na titul si letos dělal Švýcar Pius Truffer ze stáje PRC s motorem BMW, ale poslední závod nedokončil pro poruchu svého stroje a tím přišel i o rakouský titul.

 

 Třetí místo obsadil Rakušan Matzinger, který s PRC Opel předváděl dobré výkony. Zabodovat však uměl i další Rakušan Peham, kterému starty s motorem Honda viditelně svědčily, avšak na výraznější úspěch by musel absolvovat více závodů. V divizi dvě jezdily i vozy MRP, které pilotovali Hallau a Wolfert z Německa a na vozech byl znát um českých rukou.

 

Pro příští ročník mistrovství Rakouska sportovních prototypů bude vyhlášena divize pro vozy Porsche GT, která letos vrámci závodů Sports Car Challenge obsolvovala zahřívací sezónu a ny závodních tratích se objevili i lyžaři Strobl a Ortlieb.

 

Pořadí Mistrovství Rakouska prototypů:

 

1.      divize

 

W. Payr ( F ) PRC Ford Cosworth DVR F1

G. Beisel ( D ) PRC BMW 3,2

T. Sinclair ( GB ) Jade 2 Nissan V6

A. Gartner ( CH ) Martini Alfa Romeo V6

S. Hungebuhler ( CH ) Osella PA20 BMW

 

2.      divize

 

G. Munch ( D ) Norma M20 Honda CN

P. Truffer ( CH ) PRC BMW C3

K.H. Matzinger ( A ) PRC Opel V16 CN

J. Peham ( A ) PRC Honda CN

T. Wolfert ( D ) MRP Opel C3

 

Vláďa Rožánek

 

 


 
 
Fotogalerie:   SCC a národní formule Brno, foto M.Repka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose