www.car.cz
 

Okruhová sezona končí šestihodinovým Alfa Romeo Epilogem v Brně
     19.10.2006 19:14 - tisková zpráva


Náročná sezona okruhových závodů v České republice bude zakončena závodem Alfa Romeo Epilog v Brně. Šestihodinový vytrvalostní závod odstartuje v sobotu krátce po poledni a vozy projedou cílem již za tmy.

Atraktivní podívaná, kterou připraví závody na setmělém závodním okruhu, rozžhavené brzdové kotouče a výfuky, tak definitivně ukončí motoristickou sezónu na Masarykově okruhu v Brně.

Titul absolutního mistra republiky v závodech na okruzích již zná svého majitele, a nový mistr republiky Antonín Charouz tak může poslední závod v roce 2006 vynechat a soustředit se na výkony svého týmu a jezdců, které zastupuje. O příčky nejvyšší by měl v šestihodinovém závodě bojovat vůz týmu AMG M3000 Mercedes, Mercedes Benz CLK DTM s posádkou Václav Nimč, Adam Lacko a Werner Gussenbauer.

Stříbrný Mercedes DTM bude v roli papírového favorita, ale cestu k vítězství se mu budou snažit znepříjemnit další závodní jezdci. Vítaným zpestřením ve startovním poli bude start poměrně exotického okruhového speciálu Pagani Zonda v nejsilnější kategorii.

Za jeho volantem se vedle Antonína Herbecka objeví i Erik Janiš, který má za sebou čerstvou zkušenost z pohárových závodů Seat Leon Supercopa. Erikův starší bratr Jarek Janiš, který o minulém víkendu přišel vinou technické závady o naději na zisk titulu v závodech FIA GT, si bude chtít v Brně spravit chuť ve speciálu BMW Z4 Coupe, ve třídě do 3500 ccm. 

Elitní pilot šampionátu FIA Grand Turismo Jarek Janiš pozná tak ve své pestré kariéře další výjimečný vůz a seznámí se s proslulým kolegou. V brněnském šestihodinovém závodě Epilog totiž pojede s BMW Z4 Coupé, novým bavorským sporťákem.

Vedle Němce Dirka Wernera bude mít za střídače rakouskou legendu motorsportu Dietera Questera. Bývalý mistr Evropy cestovních vozů a přední jezdec DTM odzávodil i jednu Grand Prix formule 1. Patří k nejstarším aktivním jezdcům, v květnu mu bylo sedmašedesát let.

Stáj Duller Motorsport, která bavorského dravce nasadí, patří do vybrané společnosti cestovních automobilů. Kromě jiných úspěchů se může pyšnit výhrami v závodech 24 hodin Dubaje či v šestihodinovce ve Vallelunze poblíž Říma.

Jarek Janiš: "Velmi se na jízdu s vozem BMW Z4 Coupe těším. Je to rychlé auto, které vyhrálo svojí kategorii v závodě Le Mans. Bude to pro mě nová zkušenost. Původně jsem byl přihlášený s vozem Pagani Zonda, ale s tím nakonec bude startovat můj brat Erik."

 

 

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jarama 2006 a Adam Lacko s MANem, foto. K.Hrnčíř

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose