www.car.cz
 

Na brněnském Masarykově okruhu vyrcholila sezona nabitým EPILOGEM
     22.10.2006 11:34 - Pavel Jelínek


Adam Lacko, Václav Nimč, Slovák Štefan Rosina a Rakušan Werner Gusenbauer se stali jednoznačnými vítězi v šestihodinovém vytrvalostním závodu cestovních vozů Alfa Romeo Epilog 2006, který v sobotu  večer zakončil sezónu brněnského okruhu.

Všichni jeli s vozem Mercedes Benz CLK DTM, přičemž vítězové za šest hodin nakroužili 163 okruhů. Na druhém místě skončili Rakušan Dieter Quester, Němec Dirk Werner a český jezdec Jaroslav Janiš s čiperným vozem BMW Z4 Coupe a se ztrátou čtyř okruhů. Třetí pozici pak obsadili Slováci Andrej Studenič a Milan Bezák s Porsche 911.

Šestá příčka v cíli patřila  posádce  Ferrari 360, která se v úvodní zatáčce střetla s později stříbrným BMW Z4 Coupe, přičemž obě posádky skončily v záchytné zóně. nakonec  se  přes menší ztrátu dokázaly prosadit. 

Výborně si tradičně  alespoň zpočátku vedl i Robert Šenkýř, Michal Dolák a Marek Fried s vozem BMW M3. Kvůli technickým problémům se však postupně propadli na konečné desáté místo, i když i to  je v dané výborné konkurenci slušné.

Kuriózní důvod zastavení šanci  na  úspěch měli  do té  doby stříbrní členové posádky  Porsche GT3 RSR týmu RSR Sportteamu ( jinak též   u nás  dobře známého Renauer Motorsportu, tentokrát ale startujícího  pod touto hlavičkou), jehož posádku tentokrát  tvořila  nově sestavená dvojice Jos Gerth  ( Holandsko) a zkušený Wolfgang Kaufmann ( Něm). Odlétnuvší kousek  gumy zapnul hasící zařízení a polot žlutého Porsche skončil v hromadách  pěny, která zaplnila půl kabiny.... Přesto jim nakonec patřilo 14 místo.

Epilog bude k vidění i v příštím vysílání motoristického magazínu Motortip ( viz další podrobnosti o pořadu najdete na těchto stránkách na jiném místě - dejte třeba vyhledat slovo motortip....)

 

Výsledky - absolutní pořadí:

1. Nimč, Lacko (oba ČR), Rosina (SR), Gusenbauer (Rak./Mercedes Benz CLK DTM) 163 okruhů, 2. Quester (Rak.), Werner (Něm.), J. Janiš (ČR/BMW Z4 Coupe) 159, 3. Bezák (Švýc.), Studenič (ČR/Porsche 911 GT3) 157,

4. Machánek, Rácz, Konopka (SR/Porsche 911 GT3) 157, 5. Lichtner, Wendlinger, Gruber (Rak./BMW M3) 156, 6. Macari, Wilson, Aucott (Brit./Ferrari 360) 155, 7. Wright, Redhouse, Walker (Brit./BMW E46) 154, 8. Kotrba, Suchý, Kusin, Kačírek (ČR/BMW M3) 153.

Kompletní výsledky zde

 

PS: o příštím víkendu se zde má jet ještě  dvanáctihodinovka ( start v sobotu v osm). Připravena na příští víkend  je také akce Renocar podzim, tedy oblíbený Den otevřených dveří a tuningu.....


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 objektivem Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose