www.car.cz
 

BMW 1 na Epilogu : „Jednička“ úspěšně absolvovala vytrvalostní závod!
     23.10.2006 08:43 - tisková zpráva


O tom, že vozy BMW 130i Challenge jsou tím správným závodním náčiním věděl každý, ale co se stane, když tento závoďák vyšlete mezi vozy v dané kategorie do 3500ccm na šestihodinový závod? Již v trénincích zajížděli jezdci časy na začátku druhé poloviny z dvaceti startujících v příslušné skupině.

 

Spolehlivost, kterou vozy prokázali byla předpokládaná. "V pohodě jsme dokončili šestihodinový závod, to auto by vydrželo i dvanáctihodinovku a myslím, že by bez větších potížích mohlo absolvovat dvacetičtyřhodinovku. Museli by jsme provést několik změn, a to především v tankování" vyjádřil se k úspěšnému závodu technický ředitel Milan Hnilica.

 

Slovinská a ruská posádka jela celý závod bez jediné potíže a drželi se s rozdílem do jedné minuty celých šest hodin stále u sebe. České trio, však takové štěstí nemělo. Po dvou hodinách závodu nečekaně navštívilo boxy st.č.25 s defektem zadní pneumatiky. Bohužel se nejednalo pouze o defekt, ale utrpělo také zavěšení kola. Mechanici zatlačili vůz do boxu a začala hra s časem. Se ztrátou osmi kol se posádka ve složení Firla, Levíček a Gottwald vydala zpět na okruh a stíhat ztracené pozice. Svou vytrvalou jízdou se dokázala protlačit na celkové 26.místo a desátou pozici ve třídě.

 

Neuvěřitelný finish předvedli Rusové ve složení Ogulenko, Provornov a Udalenkov. Do konce závodu zbývalo něco málo přes třicet minut a ztráta na Slovince byla třicet vteřin. Stažení náskoku netrvalo ani patnáct minut, tedy cca deset kol! V čistém souboji, který proběhl rychle jak blesk z čistého nebe nedokázali už Slovinci zareagovat.

 

Vozy BMW 130i Challenge obsadily ve své kategorii 8, 9 a 10.místo.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 objektivem Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose