www.car.cz
 

F3000: Jan Charouz po kvalifikaci F 3000 v Estrorilu
     22.10.2006 08:46 - tisková zpráva


Na okruhu v portugalském Estorilu, který je vzdálený zhruba 30 kilometrů od portugalského hlavního města Lisabonu, dnes probíhaly volné tréninky a kvalifikace závodů formule F 3000 International Masters.

Vzhledem k tomu, že se neuskutečnil původně plánovaný závod ve Valencii, pojedou se v sobotu a v neděli závody dva. Jan Charouz vstupuje do závodu ve velmi silné pozici s náskokem 22 bodů na Itala Belluarda, který je při neúčasti druhého Jarka Janiše jeho nejbližším soupeřem. Stájovým kolegou v Charouz Racing System Junior týmu pro Jana Charouze bude tentokrát brazilský jezdec Luiz Razia, který v letošním roce závodil v F3 a šest závodů dokonce vyhrál.

Vůz Jana Charouze je po vítězném závodě v tureckém Istanbulu zatížen závažím a týmu se navíc nepodařilo vhodně nastavit vůz. Jan Charouz tak zajel v první kvalifikaci až devátý čas. Jeho nový týmový kolega dosáhl s lehkým vozem třetí čas. V druhém kvalifikačním kole se Jan Charouz potýkal s provozem na závodní dráze a v dosažení lepšího výsledného času mu bránilo časté předjíždění soupeřů. Svoji pozici nevylepšil a i do dalšího závodu odstartuje z devátého místa. Brazilci Luizi Raziovi se naopak dařilo lépe a o jedno místo si v druhé kvalifikaci polepšil.

Jan Charouz:V první kvalifikaci došlo k chybě při nastavení vozu a auto bylo nevyvážené. V druhé kvalifikaci mě ve dvou nejrychlejších kolech vždy někdo zablokoval. Závaží, které vezu, je samozřejmě cítit. Doufám, že se mi podaří se v závodě probojovat výš, a až se do dalšího závodu otočí startovní pořadí, budu mít lepší výchozí pozici.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 - foto A. Folta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose