www.car.cz
 

ALMS: Tým Aston Martin Racing v kvalifikaci první a čtvrtý v Laguna Seca
     22.10.2006 08:51 - tisková zpráva


Do desátého závodu v pořadí, a současně do posledního závodu série American Le Mans Series, který se pojede v sobotu 21. října v Laguna Seca, odstartuje tým Aston Martin Racing z prvního a čtvrtého místa ve třídě GT1.

Stephane Sarrazin získal v kvalifikaci pro vůz číslo 009 DBR9 první místo s časem 1:21.012 s. Je to jeho třetí pole position a sedmé pole position pro tým v tomto roce. Tomáš Enge v kvalifikaci vybojoval pro vůz 007 DBR9 čtvrté místo s časem 1:21.515 s.

Na voze 007 se při startu kvalifikace objevil problém s elektronikou.
Mechanikům týmu se však podařilo závadu odstranit a Tomáš Enge se mohl zúčastnit posledních minut kvalifikace.

Oba vozy před kvalifikací absolvovaly dva hodinové testy a tým v současné době dělá poslední přípravu na sobotní čtyřhodinový závod.

Stephane Sarrazin, Pedro Lamy a mechanici vozu 009 DBR9 skončili druzí v soutěži Klein Tools Pit Crew Challenge. Mechanici a jezdec vylepšili rekordní čas, který byl 41,97 s, ale nakonec byli ve finále poraženi týmem BMW PTG.

George Howard-Chappell, šéf týmu, Aston Martin Racing:
"Je to potěšující být na pole position v posledním závodě sezóny. Stephane (Sarrazin) se velmi rychle seznámil s okruhem a podařilo se mu získat pole position."

"Nový povrch závodní dráhy se projevil v tom, že většina závodníků letos zajíždí rychlejší časy než loni. Všechny kategorie s výjimkou GT1 zajely nový traťový rekord. Naše pneumatiky Pirelli fungují na novém povrchu bezvadně a my věříme, že se nám zítra podaří dobrý výsledek."

Stephane Sarrazin, 009 DBR9:
"Jsem v Laguna Seca poprvé a je to jeden z nejhezčích okruhů, kde jsem dosud v Americe startoval. Jsou zde pěkné zatáčky, stoupání i klesání. Moc se mi to líbí, a je velmi zábavné zde závodit. Pneumatiky zde máme velmi dobré, mají dobrý grip, podobně jako v Salt Lake. Vůz je dobře vyvážen a velmi dobře se ovládá.

Doufám, že budeme rychlejší než Corvette i přes to, že máme v tomto závodě 50 kg závaží, uděláme proto všechno. Tohle je moje třetí pole position v řadě, a tak jsem velmi šťastný. Mám velmi dobrý pocit z auta a těším se na závod."

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2006 - zákulisí od A. Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose