www.car.cz
 

Setkání mistrů v Sosnové s hvězdami světové rallye !!! Gardemeister, Tuohino, Paasonen a Bengue!!
     24.10.2006 13:28 - tisková zpráva


Setkání mistrů přiláká hvězdy světové rally!

Nejkvalitnější jezdecké obsazení v dosavadní historii Setkání mistrů na Autodromu Česká Lípa nabídne pátý ročník, který proběhne v sobotu 11. listopadu v prostorách sosnovské Global Assistance Racing Areny. Hvězdami letošního setkání budou světoví mistři volantu v rally Toni Gardemeister, Jane Tuohino, Jani Paasonen z Finska a Alex Bengue z Francie.

Vedle této hvězdné čtveřice se opět setkají nejlepší jezdci rally, autocrossu, rallycrossu na paralelně rozdělené trati, aby na závěr bohaté motoristické sezony předvedli své umění početným fanouškům.

Během minulých čtyř ročníků Setkání automobilových mistrů se objevili v Sosnové všichni nejlepší čeští jezdci z rally, autocrossu a rallycrossu - Roman Kresta, Tomáš Enge, Jan Kopecký, Václav Pech, Štěpán Vojtěch, zesnulý Tomáš Vojtěch, Jaroslav Hošek, Petr Bartoš, Roman Keřka, Jaroslav Kalný a Pavel Koutný. V nejprestižnější skupině vozů specifikace WRC je však zatím pouze jeden vítěz Jan Kopecký.

První ročník vyhrál na voze Toyota Corolla WRC, další tři poté se Škodou Fabia WRC. Čtyřiadvacetiletý jezdec Czech Rally Team Škoda-Kopecký se objeví na startu i v letošním roce a patří k velkým favoritům kategorie vozů specifikace WRC. Setkání automobilových mistrů se jede na stejné trati jako super rychlostní zkouška při Rally Bohemia.

Na paralelně rozdělené trati Racing Areny se vždy utkávají dvojice jezdců a jednotlivé asfaltové a šotolinové tratě si v půlce jízdy vymění díky přemostění. Vyřazovacím způsobem se v jednotlivých třídách do finále probojují vždy dva nejlepší jezdci a ti se utkají o celkové vítězství.


„Opět chceme pozvat nejlepší české automobilové jezdce z disciplín, které mohou startovat i na šotolinové trati. Představí se reprezentanti rally, autocrossu a rallycrossu. Největší úsilí věnujeme zajištění předních světových jezdců rally z Finska a Francie, kteří se představí v rallycrossových vozech Škoda Fabia. Z rally se představí jezdci s vozy WRC, produkčními vozy a uvažujeme rovněž o kategorii Super 1600.

Další atraktivní disciplínou je autocross. Buginy disponují velkým výkonem při menší hmotnosti a jejich účast je vždy velmi dobře hodnocena. Rallycross do Sosnové patří, a tak počítáme s účastí nejlepších jezdců nejsilnější divize 1, kde startují speciály s výkonem kolem 500 koní a náhonem na všechna kola. V rallycrossu byli v letošní sezoně úspěšní i jezdci ze slabších divizí, a tak jsou rovněž pozváni,“ uvedl Jan Mochan, ředitel závodu.


Vlastní závod se poprvé uskuteční místo nedělního dne v sobotu 11. listopadu od 9 hodin. Jezdci absolvují po zahřívacím tréninku rozjížďky v jednotlivých třídách. Odpoledne jsou na programu závěrečné finálové jízdy, které se jedou na dvojnásobný počet kol. Finálové jízdy budou snímat přímým přenosem kamery České televize ve spolupráci s Mediasport TV na programu ČT4 Sport.

Při Setkání mistrů bude k dispozici velkoplošná obrazovka, která bude umístěna naproti krytým tribunám. Kolem závodní trati budou kamery rozmístěny tak, aby divákům na tribunách přiblížily atraktivní místa zejména na šotolinové trati. Připravena je rovněž show známých osobností a autogramiáda předních jezdců.


Program letošního Setkání mistrů zahájí ve čtvrtek 9. listopadu tisková konference v hotelu Ambassador v Praze, odpoledne poté proběhne měření sil jezdců na motokárové dráze v Cart Centrum Radotín.

Páteční odpoledne je věnováno vození klientů v rámci tréninkových jízd. Setkání mistrů vyvrcholí závěrečnou sobotní párty v Novém Boru.

Kontakt: Autodrom Promotion s.r.o., Sosnová 200, Česká Lípa, tel:. 487 522 788, fax: 487 521 789, e – mail: sportauto@autodrom.cz, internet: www.autodrom.cz

V České Lípě 23. října

2006                                                                          Roman ORDELT
                                                                                                                          tiskové středisko
                                                                                                                     Autodrom Česká Lípa


PR


 
 
Fotogalerie:   Naši dva jedenáctí z GP na Estorilu 2006 - Smrž a Abrahám

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose