www.car.cz
 

Tlusťákovo parádní páté místo v Antibes. Nejlepší výsledek sezóny
     27.10.2006 10:39 - tisková zpráva


Nečekaně vysoký, ale zasloužený bodový příděl přivezli z Jihu Francie Antonín Tlusťák s Vlastimilem Dědicem. Na náročných, klikatých silničkách, které z velké části kopírují trasu slavné Rallye Monte Carlo včetně legendárního Col Turini, se po celou soutěž pohybovali na bodovaných pozicích. Jejich výkon pak byl po zásluze korunován skvělým pátým místem v cíli.

 

Ve Francii, kde vyvrcholil letošní evropský šampionát v rallye, zakončil svou první evropskou sezonu i Antonín Tlusťák. Poté, co doma před časem ovládl skupinu N přestoupil mezi áčka. Učednický rok na domácích tratích loni zakončil ziskem titulu vicemistra ve skupině a juniorského titulu. Bylo čím dál víc jasné, že pro další jezdecký růst musí opustit domácí píseček. Díky podpoře FAS AČR tedy letos vyrazil na tratě soutěží ME.

 

Celkem se spolu s Vlastimilem Dědicem postavili na start šesti rallye, včetně domácí Barumky. Několikrát sahali po bodovaných příčkách a v Bulharsku se to nakonec podařilo. Bodík za osmé místo však na své bratříčky musel čekat. Na Barumce chyboval jezdec, v Řecku zase zlobilo auto.

 

Na Rallye Azurového Pobřeží odjížděli s vědomím, že body budou viset hodně vysoko, ale to si říkali i před úvodní Mille Miglia. Ke své radosti se v Antibes prakticky od první vložky pohybovali v první osmičce. Ani problém na páté vložce, kdy se přehřála brzdová kapalina, je příliš nezpomalil. Naopak pomalu se sunuli výsledkovou listinou výše. Když pak na poslední erzetě odstoupil doposud vedoucí Garcia-Ojeda, známý i z Barum Rallye, bylo z toho nakonec páté místo a čtyři mistrovské body.

 

To je úspěch, se kterým před začátkem sezony nikdo z týmy Motocar Sport Zádveřice ani nepočítal. Výsledek je o to cennější, že byl dosažen na zcela neznámých tratích, za proměnlivého počasí. Celkově skvělý víkend Tlusťák s Dědicem zakončili třetím nejrychlejším časem na poslední rychlostní zkoušce.

 

Mám moc dobrý pocit. Antibes byla perfektní soutěž. Byla to nejnáročnější a nejhezčí rallye, jakou jsem letos jel. Jeli jsme třista kilometrů vložek a sedmsetpadesát kilometrů přejezdů, převážně v horách. Prý trať byla z osmdesáti procent součástí Monte Carla a to hovoří za vše. Složité to bylo s počasím. Při treninku bylo kolem dvaceti stupňů, ale od čtvrtka do neděle pršelo.

 

Rozhodovala volba pneumatik. Konkurenci tvořili tradiční účastníci ME, ale více jsem čekal od domácích jezdců. Na druhou stranu nás překvapil Papavero s enkovým cliem. Auto mu jelo jako z praku a on tam snad jezdí denně pro rohlíky, alespoň podle časů to tak vypadalo. My jsme ztratili trochu času kvůli vyvařené brzdové kapalině. To mě zamrazilo, protože nás čekala vložka, která se jela celá z kopce dolů, ale chtěl jsem za každou cenu dovézt auto do servisu a to se podařilo.

 

Před sezonou jsme chtěli alespoň jednou bodovat. Povedlo se nám to dvakrát a bodů mohlo být i více. Zvláště na soutěžích, kde jsme odstoupili, visely na dosah, například v Řecku. Mrzí mě i chyba na Barumce,“ zhodnotil Tonda nejen soutěž, ale částečně i své vystoupení v šampionátu.

 

Celý tento náš úspěch by ale nebyl možný, kdyby nebylo obrovské práce mechaniků. Nás letošní program byl hodně nabitý a to, že jsme jej dokázali naplnit, je jejich dobrá vizitka. Děkuju i AČR, který nám dal letos důvěru a věřím, že jsme ji nezklamali. Věřím, že spokojeni budou i naši partneři.

 

Poslední poděkování patří i Vlastikovi. Je opravdu skvělý mitfára, který ví co potřebuji a má během soutěže obrovský přehled,“ uzavřel Toník své ohlédnutí a poděkování.

 

Za připomenutí jistě stojí i fakt, že spolu se ziskem pěti bodů, jsou Tlusťák s Dědicem jednou ze sedmi posádek, kterým se podařilo bodovat ve více, než jedné soutěži.

 

 

Milan Hauer

Motorsport-review.cz

 

PR

 

Tisková informace CZECH NATIONAL TEAM a MOTOCAR SPORT Zádveřice

http://www.motocarsport.com


 
 
Fotogalerie:   Vítězná jízda Luby Minaříka v Hradci, foto Jiří Dokulil

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose