www.car.cz
 

Sprintrally Vsetín zakončí také letošní premiérový Matador Cup
     1.11.2006 18:04 - tisková zpráva


Premiérový ročník Matador Cupu se blíží ke svému závěru a poslední dějství bude sehráno na tratích rychlostních zkoušek na Vsetínsku. Würth Partr Sprintrally Vsetín bude první listopadovou sobotu svědkem závěrečných soubojů nejenom o umístění na stupních vítězů v Matador Cupu.

Napínavé souboje lze očekávat vzhledem k malým bodovým rozdílům po čtyřech odjetých závodech, ale také s ohledem na velmi hodnotné ceny pro tři nejúspěšnější posádky. Vítěz Matador Cupu 2006 obdrží finanční odměnu 50.000 Kč a dvanáct závodních pneumatik Matador. Stříbrná posádka bude odměněna 20.000 Kč a osmi kusy soutěžních pneumatik Matador. Třetí v pořadí získá 5.000 Kč a čtyři pneumatiky Matador.

Seriálu vypsanému pro produkční vozy třídy N4 obouvající závodní pneumatiky Matador zatím dominuje Vladimír Barvík, ale o vítězi zdaleka rozhodnuto není. Rally je velmi náročná a nevyzpytatelná disciplína, kdy mnohokrát do zcela jasného pořadí nakonec velmi výrazně prohovoří jezdecká chyba nebo stávkující technika.

Vladimír Barvík musí pro své vítězství v premiérovém ročníku Matador Cupu udělat závěrečný krůček, ale ten bývá mnohdy nejtěžší. Každopádně má však právě tento jezdec k vítězství vykročeno pravou nohou.

Před závěrečným podnikem není jasno ani na dalších místech vyhrazených na stupních vítězů. Dle pravidel Matador Cupu se do závěrečného pořadí počítají každé z posádek pouze čtyři nejlepší umístění a i tento fakt bude hrát v konečném účtování velmi důležitou roli. Jediný Pavel Dohnal dokázal bodovat v předešlých čtyřech soutěžích a v případě bodového zisku ve Vsetíně se mu jeden z výsledků nebude v závěrečném hodnocení počítat.

Premiérový ročník Matador Cupu ukázal, že o podobný seriál je mezi soutěžními posádkami zájem a promotér seriálu Motorsport Kopecký již v tuto dobu připravuje druhý ročník Matador Cupu, který přinese několik zajímavých novinek.

 

 

Průběžné pořadí v Matador Cupu po čtyřech odjetých soutěžích:

1. Vladimír Barvík          75

2. Jan Jelínek               63

3. Pavel Dohnal            61

4. Lumír Firla               41

5. Jiří Volf                   36

6. Pavel Červenka        35

7. Jaroslav Orsák          22

8. Jaromír Tomaštík       16

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Waldviertel rallye 06 objektivy Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose