www.car.cz
 

Setkání mistrů s řadou HVĚZD proběhne v Sosnové již v sobotu!
     6.11.2006 09:01 - tisková zpráva


Parádní podívaná je připravena na závěr mistrovské sezony v sobotu 11. listopadu v prostorách Racing Areny na Autodromu Česká Lípa. Pátý ročník Global Assistance Setkání mistrů nabídne pestrou plejádu mistrů automobilového sportu v rally, rallycrossu a autocrossu.

 

Start úvodních kvalifikačních jízd je plánován v 9:30 hodin, finálové jízdy začnou ve 14 hodin. Diváci se letos mohou těšit na takové hvězdy automobilového sportu jako jsou Toni Gardemeister, Jan Kopecký, Jane Tuohino, Alexander Bengue, Jani Paasonen, Václav Pech, Pavel Koutný, Jaroslav Hošek a další. 

 

Jaký je systém Setkání automobilových mistrů? Závod se jede na stejné trati jako super RZ při Rally Bohemia. Část tratě je asfaltová a část šotolinová. Na paralelně rozdělené trati se vždy utkávají dvojice jezdců, když jednotlivé tratě si v polovině jízdy vymění díky přemostění.

 

Každý jezdec absolvuje od 8:15 hodin jednu tréninkovou jízdu. Do jednoho tréninku mohou být vpuštěni maximálně čtyři jezdci. Každý jezdec absolvuje dvě nebo tři kvalifikační jízdy podle počtu jezdců ve třídě. Vítěz jednotlivé jízdy obdrží 1 bod, poražený 2 body a jezdec, který se jízdy neúčastnil, dostane 3 body. Součet obou dosažených bodů určí pořadí jezdců v dané třídě.

 

V případě shodného bodového součtu rozhoduje lepší čas v kterékoli jízdě. Kvalifikační jízdy se jedou na jedno kolo. Vyřazovacím způsobem se v jednotlivých třídách do finále probojují vždy dva nejlepší jezdci, kteří se utkají o celkové vítězství a další dva o třetí místo. Pokud jsou ve třídě tři jezdci, jede se jen o první místo. Finálové jízdy se uskuteční na dvě kola.

Pořadatelé vypsali závod v těchto třídách Rally WRC, Rally PV, Rally S1600, Rally HA, Rallycross D1, Rallycross D1A, Rallycross D2, Autocross D3 a Autocross D3A. Divákům se dále představí dvě vypsané kategorie, a to světoví mistři volantu s hvězdami z mistrovství světa v rally na rallycrossových vozech Škoda Fabia Cup.

Na legendárních vozech Škoda 130 RS pojedou Johny Haugland z Norska a domácí soutěžní legenda Josef Sivík. Jezdci startují s vozy odpovídajícími technickým předpisům pro danou třídu. Na jednom vozidle se mohou střídat maximálně dva jezdci.  

Hlavním pořadatelem Setkání mistrů je společnost Autodrom Promotion s.r.o., organizační výbor pracuje pod vedením Zdeňka Lindra, ředitelem sosnovského závodu je Jan Mochan.

Ve funkci sportovního komisaře se objeví na severu Čech Ladislav Tejchman, technickým komisařem je Miroslav Maňas. Časomíru zabezpečí firma CHRONORACE Sedlčany – Václav Pištěk.

 

Časový harmonogram – sobota 11. listopadu 2006:

8:15 - 9:15 hodin - tréninkové jízdy

9.30 hodin - start kvalifikačních jízd

14:00 hodin - start finálových jízd

 

V České Lípě 6. listopadu 2006                                                            Roman ORDELT

                                                                                                                 tiskové středisko

                                                                                                            Autodrom Česká Lípa

PR


 
 
Fotogalerie:   Zasněžená Rallye Vsetín 2006, foto Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose