www.car.cz
 

Setkání mistrů představí hvězdy rallyecrossu a autocrossu! Již v sobotu !!
     8.11.2006 16:45 - tisková zpráva


Velmi kvalitní podívanou při V. ročníku Global Assistance Setkání mistrů 2006 slibuje jezdecké obsazení v rallycrosových a autocrossových třídách. Diváci se rozhodně na Autodromu Česká Lípa v Sosnové nebudou během soboty 11. listopadu nudit.

Samotný program začíná od 8:15 hodin tréninkovými jízdami a od 9:30 hodin kvalifikačními jízdami. Finálový program se uskuteční od 14 hodin.

V každé z vypsaných tříd rallycrossu a autocrossu se objeví celkem tři jezdci. Největší pozornost poutají rallycrossové speciály v nejsilnější divizi 1. Zde se představí výkonná auta s výkonem přes 500 HP a s náhonem na všechna kola. Trio jezdců Mediasportu tvoří Pavel Koutný, Marek Zeman (oba Škoda Fabia T16 4x4) a Otakar Výborný (Ford Focus T16 4x4).

Letošní český titul vybojoval Výborný, druhý v domácím šampionátu skončil Zeman. Právě Zeman zajel při loňském ročníku Setkání mistrů v kvalifikačních i ve finálových jízdách absolutně nejrychlejší čas dne. Pavel Koutný startoval letos převážně v závodech evropského šampionátu.


V divizi 2 se představí letošní mistr Evropy Roman Častoral (Opel Astra OPC), dále Tomáš Kotek (Honda Civic Type-R), který v letošním evropském šampionátu obsadil třetí místo a Jaroslav Šrůt (Peugeot 206 RC). Uvedená trojice obsadila první tři příčky v pořadí Častoral, Kotek a Šrůt v celkovém hodnocení českého mistrovství.


V nejslabší divizi 1A se objeví Zdeněk Čermák, Petr Bílek a Stanislav Brunát. Uvedené trio jezdců pojede na vozech Škoda Fabia. Čermák letos úspěšně bojoval na evropských závodech, když v konečném účtování skončil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě. Český titul získal Bílek, titulem vicemistra se pyšní Brunát. 

Autocrossové bugginy patří již neodmyslitelně k exhibičnímu závodu v Sosnové. I v letošním roce se divákům představí ve dvou divizích. V té silnější, divizi 3 pojede nestor českého a evropského autocrossu Jaroslav Hošek (Bugy Škoda WRC),  který v mistrovství Evropy získal letos třetí místo. O stupeň výše skončil Roman Keřka (Tatra 4000). Uvedenou dvojici doplní Tomáš Hrdinka junior (Special Sadev), bronzový jezdec českého mistrovství..


V divizi 3A figurují letošní evropský vicemistr Ladislav Hanák (VW 1600), třetí jezdec mistrovství Evropy Vít Nosálek (Kawasaki ZX 12R) a Jiří Svoboda (Suzuki 1300 GSX). Český autocross slavil v letošní sezoně mimořádné úspěchy. Ve svých divizích se stali mistry Evropy Petr Bartoš a Petr Turek. Oba se ze Setkání mistrů omluvili, neboť nemají v současné době k dispozici bugginy. Jaromír Štětina pro změnu nepojede ze zdravotních důvodů.

Vstupenky do Racing Areny zakoupíte v předprodeji v pokladně na Autodromu Česká Lípa až do pátku 10. listopadu do 16 hodin. Nejlevnější lístek na stání vyjde na 200 Kč, vstup na krytou tribunu pořídíte za 400 Kč. Další informace naleznete na oficiální internetové stránce Global Assistance Racing Areny v Sosnové www.autodrom.cz

V České Lípě 8. listopadu 2006         

                                                     Roman ORDELT
                                                                                                                    tiskové středisko
                                                                                                                Autodrom Česká Lípa
PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC v Brně 2006, foto Juraj Studeník

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose