www.car.cz
 

Rallye Show na brněnském okruhu opět jako škola smyku
     26.11.2006 08:26 - Pavel Jelínek


RALLYE SHOW MODŘICE

9.12.2006

 

Loňský ročník doznal značných změn. Podařilo se nám připravit Rallye Show Modřice  tak, aby i široká motoristická veřejnost si mohla vyzkoušet atmosféru závodů v roli závodníků. Vyzkoušet si administrativní přejímku, rozhovor s komentátorem, nervozitu před startem, vlastní start, jízdu podle itineráře, soutěž s časem, diváky kolem tratě a ti nejúspěšnější i vystoupení na stupně vítězů a převzetí pohárů  a cen. Ale hlavně vylepšit si své řidičské dovednosti pod dohledem těch nejzkušenějších.

 

Namísto soutěžních posádek jsou tedy hlavními aktéry akce běžní  řidiči. Přesto oslovujeme i závodní jezdce, kteří se představují v roli rádců a při ukázkových jízdách.

 

Soutěž se jede v areálu Masarykova okruhu, hlavně na parkovištích, v záboxovém prostoru, ale i za hlavní tribunou či „pod vysokým napětím“ přes silnici za hlavní branou. Jedná se o několik rychlostních úseků s vyznačenou tratí, něco na způsob automobilových slalomů. Obvykle se jezdí na sněhu a ledu, v loňském roce jsme měli například i hasiče s cisternou vody pro vytvoření co nejextrémnějších podmínek.

 

Jde o to, naučit se dokonalou koordinaci práce s plynem a volantem. Na těchto úsecích jedou jednotliví účastníci na čas, přičemž rozhoduje nejmenší součet časů po absolvování všech úseků. Ani licencovaní jezdci nepřišli o svoji RZ, po jedné z obslužných komunikací autodromu předvedli ostatním řidičům svůj um.

 

Před nadcházejícím zimním obdobím je podobná akce jistě velmi potřebná a prospěšná. 

 

Také při letošní Rallye Show bychom se chtěli ještě více zaměřit na školu smyku a mnohem více pozornosti věnovat přípravě řidičů na zimní sezónu a extrémní situace, které se mohou vyskytnout i během roku. Licencovaní jezdci budou mít připravenu svoji RZ v délce cca 6km vedoucí po obslužných komunikacích AMD Brno.

 

Akce se koná již za  dva týdny.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose