www.car.cz
 

Fantastický úspěch Josefa Krále – druhý ve Světovém finále Formule BMW !!
     26.11.2006 18:13 - tisková zpráva


FORMULA BMW WORLD FINAL 2006

 

Okruh Ricarda Torma ve Valencii hostil od pátku nejlepší mladíky formulového sportu na světě. Světového Finále Formule BMW se účastnil i sympatický mladík  Josef Král, který  dosáhl obrovského úspěchu v nejprestižnějším a nejsledovanějším závodě roku. Po přestupu do Německého týmu Josef Kaufmann Racing a jen dvou testovací dnech s novým vozem  přijel  do Valencie zkusit štěstí mezi nejlepšími piloty své věkové kategorie.

 

Po dvou vítězných závodech a jednom druhém místě v sobotu a neděli, nastupoval Josef jako velká naděje na postavení na stupni vítězů i v dnešním, odpoledním a hlavním závodě – Světovém finále Formula BMW 2006. „Pokouší se o mě chřipka a necítím se moc dobře ale udělám vše pro vítězství.“ prohlásil Král těsně před závodem..

 

Na startovním roštu byl první Christian Vietoris, před Josefem Králem a Finem Mika Makim. Král odstartoval velmi dobře a okamžitě se tlačil z vnější strany na týmového kolegu Vietorise. Maki měl také dobrý start, takže bylo napínavé jak se seřadí jezdci v první zatáčce.  

 

 „Start se mě povedl ale i Chris odjel dobře“ říká Král. Po průjezdu první zatáčkou bylo pořadí Vietoris, Král, Maki. Christian Vietoris s Josefem Králem však začali okamžitě celému poli unikat. Jen Mika Maki byl schopen několik kol držet s vedoucí dvojicí krok.. „Miku jsme si kontroloval ve zpětném zrcátku a viděl jsem, že jede na absolutní hraně svých možnosti, takže jsme necítil nějaké ohrožení své pozice“ komentoval svého soupeře za zády Josef.

 

Mezitím Vietoris zajel několik rychlých kol a nepatrně  Královi poodjel. Král však začal od 11.kola lídra dojížděl a vypadalo to na  boj o první místo. „K Vietorisovi jsme se přiblížil jen na pár kol ale na předjetí jsem neměl. Byl jsem rád že jsem dostatečně odjel Makimu a hlídal jsem si druhou pozici.“

 

Mezitím  se s odstupem celé cílové rovinky bojovalo o čtvrté až osmé místo. Vietoris i Král si své pozice už celkem v pohodě  hlídali a dojeli do cíle v nezměněném pořadí. „Josef Král na mě po celý závod tlačil a já musel jet na  hranici svých schopností“ vysekl poklonu Královi nový mistr světa Christian Vietoris. Josef Král tak dosáhl na svůj dosud největší úspěch a po vynikajícím výkonu  výrazně  upozornil na svůj talent. 

 

Konečné pořadí: Christian Vietoris (Německo), Josef Král (Česko), Mika Maki (Finsko)

 

Martin MILER

        

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Josef Král zářil ve Valencii, f BMW listopad 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose