www.car.cz
 

Liška a Tuček se jedou do Prahy hlavně bavit
     1.12.2006 15:05 - tisková zpráva


 

V silné sestavě se na XII. TipCars Pražském rallysprintu 2006 představí uskupení týmů Klub Fox Racing a NTS Plzeň - Gassner Rallisport. Kromě Milana Lišky, Marcela Tučka a Jiřího Volfa pojede s vozem z plzeňských dílen také polský jezdec Grzegorz Grzyb.

 

Mechanici týmu jsou v posledních dnech v jednom kole. Mnoho času si vyžádala po havárii na vsetínském sprintu především oprava Lanceru, s nímž pojede v Praze Jiří Volf. „Týden po Praze povezeme auta také na sprint do Varšavy, takže si opravdu neužíváme klidu zimní přestávky. Auto pro Grzyba je nachystané, já pojedu s Lancerem Evo VII půjčeným od Hermanna Gassnera a na Jirkově autě se dělá do poslední chvíle,“ popsal aktuální situaci v týmu Milan Liška. „Věřím ale, že se vše stihne a Prahu si užijeme. Osobně tam stoprocentně nejedu závodit, spíš se chci pobavit. Od toho přece takové akce jsou.“

 

Na horké sedadlo vedle sebe Milan Liška v Praze posadí Jana Novotného, který si roli spolujezdce vyzkoušel v Praze již před rokem. „Jenda Novotný je šéfem společnosti Van Hued Teplice, se kterou už léta spolupracuje má firma Fox Cargo. Je to velký nadšenec a po loňské zkušenosti rád přijal možnost startovat na Pražském sprintu znovu,“ říká plzeňský jezdec.

 

„Musím také moc poděkovat Marceli Tučkovi, jenž nám půjčil vačku do Jirkova vozu. Naše totiž dorazí až před Vánoci, takže bychom vůz po vsetínské havárii vůbec neoživili,“ děkuje Milan Liška.

 

Sám Marcel Tuček se na Strahově a u Řeporyjí objeví s vozem Mitsubishi Lancer Evo VI, za jehož volantem jsme zvyklí vídat domažlického jezdce v poslední době. V jeho případě půjde de facto o loučení s tímto vozem, neboť v dílně již stojí rozdělaná ‚evo-devítka‘: „Je možné, že se ‚šestkou‘ pojedeme ještě úvodní podniky příští sezony, protože nový vůz nestihneme připravit, ale určitě byla letošní sezona tou poslední, kterou jsme jeli celou s Evo VI,“ prozrazuje plány pro blízkou budoucnost Marcel Tuček, jemuž bude v Praze ‚číst noty‘ také jeden ze zástupců obchodních partnerů.

 

„Stejně jako loni pojedu s Pavlem Maršíkem. Loňský start se Pavlovi hodně líbil, vyzkoušel si práci navigátora a šlo mu to velice dobře. Takže si pro velký úspěch dáme repete.“

 

„Do Prahy se vždycky jezdilo hlavně pro pobavení fanoušků a v našem podání to ani letos nebude jinak. Závody tohoto typu by měly být opravdovou show a mělo by se to tak brát,“ míní domažlický matador, jenž stál na startu pražského podniku i před dvanácti lety, kdy se začala psát historie Pražského rallysprintu.

 

XII. Rolex DateJust Replica TipCars Pražský rallysprint odstartuje v sobotu 2. prosince 2006 v 7:45 hod. Na posádky čeká 6 rychlostních zkoušek o celkové délce 47,54 km. Na cílovou rampu situovanou opět na pražském Strahově vyjede první posádka v sobotu ve 14:10 hod.

 

 

KLUB FOX RACING & NTS PLZEŇ – GASSNER RALLISPORT MEDIA SERVICE

 

 

PR

 

 

 

replica watches tttime.co


 
 
Fotogalerie:   Slavnostní představení posádek RSP na seónu.2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose