www.car.cz
 

Jan Kopecký dokončil finálovou Rally Wales na 10.místě
     4.12.2006 00:20 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Wales Rally GB, Cardiff
Neděle, 3.prosince 2006, Cardiff

Posádka Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký dokončila náročnou Rally Wales, která byla závěrečnou soutěží seriálu Mistrovství světa v rally 2006, na desátém místě. Vůz Škoda Fabia WRC prokázal svoji spolehlivost i v poslední soutěži letošního šampionátu a zároveň byla potvrzena pečlivá příprava Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký na každou soutěž, které se účastní.

Nedělní etapa byla velmi těžká a nás v polovině úvodní rychlostní zkoušky postihl problém v podobě snížené funkčnosti brzdové soustavy. V pasážích náročných na brzdy jsem přehřál přední brzdové kotouče a v závěru rychlostního testu jsem musel částečně zvolnit. Ačkoliv zvolené nastavení vozu bylo správné, uvítal bych v dnešní etapě větší přilnavost vozu, neboť mokrá trať byla velmi kluzká.

Rally Wales zakončila nejenom náš letošní program, ale i letošní světový šampionát. Zúčastnili jsme se deseti závodů zařazených do seriálu Mistrovství světa v rally s vozem Škoda Fabia WRC. Tím se mi splnil velký sen a já bych velmi rád poděkoval všem, kteří se na splnění tohoto snu podíleli. Pochopitelně největší poděkování patří všem našim partnerů a především společnosti Škoda Auto a.s.

Bylo by fantastické, kdybychom i v příští sezóně mohli hájit barvy Škody na rychlostních zkouškách světového šampionátu,“ řekl po Rally Wales Jan Kopecký.

Po seznamovacích jízdách jsme předpokládali, že nedělní etapa bude nejnáročnější v letošní Rally Wales. Tento náš předpoklad se dnes bezezbytku potvrdil. Rychlé erzety ve složitém terénu ještě ztížily náročné klimatické podmínky.

Letošní sezóna s účastí v deseti závodech seriálu Mistrovství světa v rally byla pro náš obrovskou školou a s Honzou děkujeme všem, kteří se na přípravě a zajištění sezóny 2006 podíleli.

Pochopitelně bychom rádi získané obrovské zkušenosti využili i v příští sezóně. Letos jsme se přesvědčili, že bez předchozích startů nelze na takto náročných soutěžích ve špičkové konkurenci myslet na přední umístění,“ doplnil po Rally Wales Filip Schovánek.

S letošní sezónou jsem spokojen, i když jsem si vědom dalšího možného zlepšování. Ačkoliv Czech Rally Team Škoda-Kopecký vznikl před startem sezóny 2006, podařilo se nám letošní sezónu bez výraznějších předchozích zkušeností zvládnout velmi dobře a získali jsme v průběhu sezóny respekt našich soupeřů.

Dosáhli jsme výsledků, na které můžeme být pyšní. Vítězství v rychlostních zkouškách, kterých letos Honza s Filipem ve světové konkurenci  dosáhli, byla neočekávaná. Měli jsme z nich pochopitelně velkou radost.

Děkuji všem našim parterům a především společnosti Škoda Auto a.s. za jejich výraznou pomoc v letošní sezóně. Pomohli splnit životní sen Honzovi s Filipem, ale také mně. Velké poděkování patří všem členům našeho týmu, kteří výborně pracovali po celou sezónu.

 Naší snahou je, abychom dále mohli pokračovat v programu účasti s vozem specifikace WRC ve světových soutěžích. Přál bych si, abychom mohli i v příští sezóně reprezentovat značku Škoda ve světě,“ dodal Josef Kopecký. 

 

Umístění posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v nedělní etapě:

RZ14 (28.89 km) – 10.místo (+43.4 s)
RZ15 (27.11 km) – 10.místo (+41.1 s)
RZ16 (28.89 km) – 12.místo (+46.6 s)
RZ17 (27.11 km) – 11.místo (+48.6 s)


Průběžné pořadí v Rally Wales:

 1. GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T. FORD Focus RS WRC 06 
 2. STOHL M. / MINOR I. PEUGEOT 307 WRC +1:35.5
 3. SOLBERG P. / MILLS P. SUBARU Impreza WRC 2006 +1:55.2
 4. LATVALA J.-M. / ANTTILA M. FORD Focus RS WRC 06 +2:37.1
 5. PONS X. / DEL BARRIO C. CITROËN Xsara WRC +3:19.9
 6. ATKINSON Ch. / MAcNEALL G. SUBARU Impreza WRC 2006 +3:27.5
 10. KOPECKÝ JAN / SCHOVÁNEK FILIP Škoda Fabia WRC +8:27.8


www.CzechRallyTeam.com


PR


 
 
Fotogalerie:   XII. Pražský rallysprint od Martina Folty

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose