www.car.cz
 

A1GP: Jarek Janiš si užil první den tréninků v Indonésii
     8.12.2006 13:41 - tisková zpráva


Český tým v Sentulu rychle naladil pracovní tempo a Jarek Janiš si poprvé užil celý den jízd, ve kterém zajel pátý čas.

Indonésie přivítala Světový pohár motoristického sportu žhavými teplotami nad 30 °C, což u jezdců vyžadovalo striktní dodržování pitného režimu a zároveň byla prověřena jejich fyzická kondice. Janiš začal svou práci v tréninku nováčků. Obvyklý formát dvou tréninků o délce 25 minut musel být zkrácen těsně před koncem první části, na vině byla nehoda pákistánského vozu. Janiš zvládl odjet 11 kol a měl třetí čas.

Druhý volný trénink již byl otevřen všem jezdcům a na trati bylo hodně rušno. Český tým se zpočátku rozhodnul vyčkávat v boxech, aby se vyhnul velkému provozu. Janiš, který poprvé absolvuje kompletní víkend A1GP, pak neztrácel čas a rychle se dostal mezi nejlepší pět. Práce se jako obvykle soustředila na ladění vozu na závod a nalezení dobrého vyvážení pro delší jízdy. Janiš odjel dalších 21 kol, zajel pátý čas a v prvním sektoru byl absolutně nejrychlejší.

Jarek Janiš: „Bylo příjemné odjet celý den. Trať byla lepší, než jsem si myslel, ačkoliv občas je obtížné jet za jiným vozem kvůli množství odletujících kamínků. Myslím, že nemáme špatnou formu, ale musíme ještě zapracovat na delších jízdách. Naše rychlost vypadá v pořádku, ale musíme zapracovat na vytrvalosti a také dát všechny sektory dohromady. Jsme optimisté, že zítra půjdeme správným směrem.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Dnes jsme měli výhodu, že jeden jezdec odjel trénink nováčků a normální volný trénink, což bylo dobré. Zatím to vypadá slibně, ale zajíci se počítají až po honu. Po kvalifikaci bychom měli mít lepší představu, jak na tom jsme."

BPA


 
 
Fotogalerie:   Pražský rallysprint, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose