www.car.cz
 

Škoda Fabia nové generace se všemi osvědčenými a hlavními rysy
     13.12.2006 11:08 - tisková zpráva


Nová Škoda Fabia se vyznačuje všemi hlavními rysy, které přivedly již více než 1,5 milionu zákazníků ke koupi první generace a které ještě dále rozvíjí. Nová Fabia se tak může ve své třídě pochlubit největším prostorem pro kolena a hlavy cestujících na zadních sedadlech a dostatkem prostoru pro pohodlné cestování.

Vnějšími rozměry (3992 mm x 1642 mm x 1498 mm) patří Fabia mezi největší vozy ve své třídě. Celková délka vozu vzrostla s novým designem nárazníků. Interiér nabízí více místa posádce na předních i zadních sedadlech. Zavazadlový prostor má základní objem 300 l a po sklopení zadních sedadel se může zvýšit až na 1163 l.

Ke spolehlivosti, prostornosti, dobrým jízdním vlastnostem, bezpečné konstrukci a zajímavému poměru ceny a užitné hodnoty se přidává nová karoserie se svěžím designem, širokou nabídkou vnějších barev a kombinací kvalitních materiálů a barev v interiéru.

Velká pozornost byla rovněž věnována oblasti bezpečnosti. Nově mohou být cestující na předních i zadních sedadlech chráněni hlavovými airbagy. Na zadních sedadlech lze upevnit dětskou sedačku pásem Top-Tether, který při případném čelním nárazu omezuje pohyb horní části dětské sedačky vpřed.

Při vývoji a konstrukci automobilu a jeho výbav byly použity nejnovější technologie, jako např. virtuální realita. S novým modelem přináší značka Škoda také ve své nejmenší modelové řadě možnost zvolit místo pětistupňové manuální převodovky šestistupňovou automatickou převodovku Tiptronic nebo elektronicky řízenou klimatizaci Climatronic. V oblasti komunikačních technologií nabízí nová Fabia originální přípravu pro telefon GSM s technologií Bluetooth nebo audiosystémy s možností připojení externích zařízení, jako jsou přehrávač MP3 nebo iPod.

Pro nový vůz Fabia je připraveno celkem sedm motorů – čtyři zážehové a tři vznětové. Oba populární benzinové tříválce nyní disponují zvýšeným výkonem a poskytují tak vozu ještě větší pružnost.

Zážehové motory
- 1,2 HTP/44 kW
- 1,2 12V HTP/51 kW
- 1,4 16V/63 kW
- 1,6 16V/77 kW (také s automatickou převodovkou)

Vznětové motory
1,4 TDI PD/51 kW
1,4 TDI PD/59 kW (také s DPF)
1,9 TDI PD/77 kW (také s DPF)

Světová premiéra nové generace vozu Škoda Fabia proběhne na Autosalonu v Ženevě v březnu 2007. Následně bude nový model uveden na evropské trhy. Výroba karosářských verzí Fabia Combi a Fabia Sedan první generace bude pokračovat i nadále.

Škoda Auto 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Pražský Rallysprint od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose