www.car.cz
 

Sezóna 2007 v rallye bude zahájena rakouskou IQ Jänner rallye.
     19.12.2006 13:50 - tisková zpráva


Vážené dámy a pánové

 

Od 11. do 13. ledna 2007 bude Freistadt v Mühlviertelu opět v centru pozornosti národního a mezinárodního motoristického sportu. Sezóna v rallye bude zahájen IQ Jänner rallye.

 

Zvláštností tohoto podniku je, že v roce 2007 se bude konat již po dvacáté páté. Tím se oslavenec již nyní řadí na seznam velkých evropských klasických rallye. Pohled do minulosti ukazuje, že na startu v Mühlviertelu již bylo mnoho velikánů z absolutní světové špičky. To je také důvod, proč fanoušci v průběhu let udělali z tohoto regionu absolutní Mekku rallye. Půvab této zimní rallye dosud upoutal více než jeden a půl milionu osob podél různých tratí rychlostních zkoušek.

 

Také letos se Rallye Clubu Mühlviertel v čele s organizačním ředitelem Ferdinandem Staberem podařilo již v předvečer tohoto pěkného jubilea připravit velkolepou událost. Více než 140 přihlášených posádek, z toho dvě třetiny zahraniční účastníci, to je výsledek, který opravňuje očekávání velkého sportovního boje.

 

Zahájení mistrovství je nejen prvním závodem rakouského mistrovství v rallye, ale je také prvním závodem Global Assistance – mezinárodního mistrovství v rallye České republiky 2007, dalším lákadlem je již potřetí pořádaný Zimní pohár. Dotace činí € 65.000.-. Předpokladem pro získání ceny je co možná nejlépe dokončit nejen IQ-Jänner rallye, ale také Mogul Šumava rallye v únoru v Klatovech.

 

Veletržní hala ve Freistadtu bude opět centrem IQ Jänner rallye 2007. Důležitým bodem je velký VIP sektor, který by měl být centrem komunikace, aby odpovídající prostor dostaly také ekonomické a turistické aspekty této akce.

 

Vedení rallye a tiskové středisko budou letos o něco dále od haly, 150 metrů severně, v hale OTB.

 

Rád bych vás opět jménem pořadatele a sponzorů, v čele se značkou čerpacích stanic „IQ“  a zemí Horní Rakousy požádal, abyste nás podpořili svým zpravodajstvím o tomto podniku.

 

Přijeďte do Mühlviertelu, bude nám potěšením osobně Vás zde uvítat. Do nadcházejících svátečních dní a do nového roku si dovoluji popřát Vám vše nejlepší.

 

25. IQ-Jänner Rallye 2007, tisková služba

Armin Holenia/ Andreas Walk,

 

Fascinace závodním sportem

 

Rychleji, výše, dále – lidstvo vždy usilovalo o to, postupovat vpřed rychleji a od vynálezu automobilu slibují soutěže a rallye mnoho napětí a zábavy pro diváky. Profesionální motorističtí sportovci  nabízejí svému publiku zvláštní představení, které předvádí dokonalou souhru mezi člověkem a technikou. Vrcholné umění a jezdecký talent zprostředkovávají dokonalost a radost ze sportu.

 

Rok 2007 je pro pořadatel IQ rallye rokem zvláštním: tento závod se totiž v Horních Rakousích bude konat již po 25.

IQ rallye se v Mühlviertelu stala významným ekonomickým faktorem, přičemž bezpečnost tohoto velkého podniku je zde prvořadým úkolem.

 

Zvláště mne těší, že se opět očekává mnoho tisíc návštěvníků – také od našich sousedů z České republiky -, kterým se dostane sportovní a férové soutěže. Přeji pořadatelům a jejich početným pomocníkům kolem trati a na ní hodně úspěchů, sportovcům závod bez nehod a publiku hodně zábavy!

 

Dr. Josef Pühringer

Zemský hejtman

 

 

Vážené dámy a pánové!

Milí přátelé motoristického sportu!

 

IQ-Jänner rallye se v posledních letech stala jedním z nejvýznamnějších akcí motoristického sportu v Rakousku. Tato velká sportovní událost je díky vysoké úrovni, kterou každoročně zajišťují pořadatelé, ceněna účastníky i nadšeným publikem.

 

Proto mne těší, že jako hlavní sponzor mohu se svým celorakouským řetězcem čerpacích stanic IQ přinést příspěvek, který nejen jako reklamní faktor zajistí známost naší značky IQ, ale také může díky mému hornorakouskému podniku přinést významné ekonomické impulsy do regionu Mühlviertel. Účastníci z 10 zemí, více než 200 akreditovaných reportérů a televizních společností uvedou během IQ-Jänner rallye Freistadt a mnohé další obce do světel národních a mezinárodních ramp.

 

Je mou povinností touto cestou srdečně poděkovat všem, kteří přispívají k úspěchu IQ-Jänner rallye 2007. Tento dík patří především pořadatelům, okresu a obcím a četným spolupracovníkům Rallye Clubu Mühlviertelu, jakož i hasičům a policii, Červenému kříži a všem dalším úřadům a organizacím.

 

Díky mezinárodnosti tohoto podniku bude vedle ekonomických impulsů posílena také možnost kontaktů na úrovni sousedních států, a já přeji všem účastníkům napínavé a férové boje během IQ-Jänner rallye.

 

 

 

obchodní rada Mag. Julius Stiglechner

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Pokus o rychlostní rekord Buggyry, prosinec 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose