www.car.cz
 

Na okruhu v Sosnové se chystá motokárový rekord - Kočka Cup
     27.12.2006 16:14 - tisková zpráva


Na okruhu v Sosnové u České Lípy se už tradičně mezi Vánočními a Novoročními svátky jezdí vytrvalostní motokárový Kočka Cup. Jeho letošní ročník se koná 28. prosince a tříhodinovka bude okořeněna velice kuriózní situací. Mezi posádkami na závodních strojích Honda 390 totiž pojede ženský tým s rekordním počtem účastnic.

 

Celá záležitost bude sledována zástupci pelhřimovské agentury Dobrý den a protože v České databance rekordů není žádná podobná situace registrována, dojde tak k vytvoření oficiálního českého rekordu v počtu žen aktivně se účastnících vytrvalostního závodu motokár.

 

 „Závodnic ve čtvrtek pojede určitě víc, než dvacet, už teď jich totiž máme přihlášeno celkem dvacet šest,“ řekla Hana Landová, která za celým nápadem stojí. „Jde vesměs o ženy a dívky, které po celou sezónu provázejí po českých motokárových tratích své závodící děti, anebo manžele, či partnery. Tentokrát se do motokáry posadí samy a budou po tři hodiny kroužit mezi opravdovými závodníky.

 

Samozřejmě postupně, jedna po druhé, takže velice náročné bude zvolit správnou týmovou strategii ohledně střídání. O tu ale bude postaráno jistě velice dobře, protože trenérem a manažerem dámské posádky bude Josef Kališ, z jehož stáje pochází mimo jiné loňský mistr Evropy Erik Janiš a také letošní světový šampión Patrik Hájek.

 

O techniku se bude starat Ivan Houzák, majitel známé stáje H.K.C. – racing z Mostu, takže ani v tomto případě nepanují žádné obavy,“ dodala Landová, kterou bude ve čtvrtek pochopitelně také čekat několik kol odkroužených v plném startovním poli.

 

Zimního Kočka Cupu se letos účastní přes dvacet posádek a neměl by chybět nikdo ze známých jezdců. Oproti předchozím ročníkům se podle všeho nepojede na sněhu, což ale vrcholu motokárové sezóny neubírá na atraktivitě. Ozdobou tříhodinovky bude navíc rekordní ženská posádka.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Havárie motoristek - když blondýna potkala brunetu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose