www.car.cz
 

Dakar 2007: Nováčci Zapletal s Janáčkem se derou vpřed a jsou spokojeni !
     8.1.2007 22:41 - tisková zpráva


Zdravím opět po odmlce naše příznivce!

Zprvu se omlouvám, za tento výpadek, ale bohužel jsme nyní byli dva dny bez asistenčního kamiónu a tak jsem byl i bez notebooku a satelitu (v závoďáku ho fakticky vozit nemůžu!:-) ). OK, tak to na vysvětlenou a jak to tedy do dnešního dne zatím probíhalo?!

Náš tým Offroadsport CZ je na Dakaru nováčkem a tak jsme museli a vlastně stále musíme bojovat o místo na slunci. Startovní číslo #457 nedává moc možností se protlačit dopředu, ale pomalu a jistě se nám to daří.


První den jsme si museli tvrdě vydřít 76. pozici v náročné 120km dlouhé speciálce.
Před námi startovalo nejen více jak 150 aut, ale také 250 motorek. Písčitá trať byla tedy řádně rozbitá již po nich a auta před námi z ní udělala jednu dlouhou roletu a rozježděné pískoviště. Předjížděli jsme jedno auto za druhým, až jsme se probili k cíli. Autu jsme neublížili (to bylo hlavní) a tak více jak 350km dlouhý přejezd dolů do Portimao jsme si spokojeně vychutnali. Suma – sumárum poskočili jsme o polovinu aut vpřed a to bylo hlavní. Tímto sítem, ale neprošla řada dalších, kteří na úvodní „drsnou“ RZ asi nebudou rádi vzpomínat.

Druhý den bylo vše jinak. Krátký přejezd k RZ a pak krásná horská speciálka o délce 60km. Bohužel opět na trati mraky aut před námi a pokud se někdo rozhodl na úzké trati neuhnout, bylo předjíždění i díky hustému prachu téměř nemožné. I tak jsme celkem slušně zajeli a opět se prodrali o pár míst vpřed. Pak již jen unavující přejezd do Malagy na trajekt a hurá do Afriky! Noc jsme strávili na lodi, ale již ve čtyři ráno byl budíček… Suma – sumárum tento den jsme zajeli 28.místo a to nás hodilo na 61.příčku v celkové klasifikaci! Takže se nám usínalo móóóc příjemně… navíc budeme startovat v Maroku z 28.příčky a to je na prašných kamenitých cestách také duležité…

Třetí den začal jak jsem již psal hodně brzo. V pět ráno jsme již byli po snídani a kolem půl šesté již na přístavišti v Nadoru. V 7:52 ráno nás odmávli do 200km dlouhého přejezdu k dnešní speciálce. Ta měla 250km a mimo vyschlých řečišť, které prostě nejsou z dálky vidět nám cestu opět zahalovalo do prachu pár aut, ale hlavně mraky motorek, které jsme začali zhruba po 30km předjíždět. To trvalo až do cíle. Nicméně hlavu jsme neztráceli a jeli si tu svou. Nechtěli jsme rozbít auto a tak to bylo spíše na jistotu.

Dakar je daleko a ještě je před námi (doufejme!) ještě hodně kilometrů. I tak se podařilo zajet 26. místo a výrazný posun na 37.místo celkově. Následný přesun 200km do Er Rachidia a okolo šesté, ještě za světla, jsme byli v bivaku. Suma – sumárum?!

Velká spokojenost a kdyby to tak šlo dál, vůbec si nestěžujeme… , ale jak říkám, ještě je toho hodně před námi. Držte palce, budeme to ještě potřebovat!



Z Er Rachidie zdraví za celý OFFROADSPORT CZ tým

Míla Janáček

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2007- Ofroadsport.CZ na přejímkách, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose