www.car.cz
 

Velká smůla Pavla Kubíčka - pro letošek konec snu o pokoření Dakaru
     9.1.2007 22:59 - tisková zpráva


8.1.2007

 

Ivo Kaštan – Gauloises Suzuki Czech (32), Pavel Kubíček (209) a Dušan Randýsek (87)  - KM Racing

 

Rallye Dakar se přesunula na africký kontinent. Po noci na lodi se závodníci vrhli na 649 km dlouhou trasu ze které 252 km tvořila speciální zkouška. První pravý africký bivak byl postaven v Er Rachidii.

 

Ivo Kaštan si už pomalu začíná zvykat na svůj stroj. Karburátor se snad již umoudřil a nejsou téměř žádné technické problémy. Ivo začíná velmi pozvolna a šetří síly. Jak sám říká. „Jedu tak s třicetiprocentní rezervou.“ Do cíle je ještě daleko, až na cílovou rampu musejí závodníci zdolat ještě 7060 km.

 

Dušan Randýsek naopak vůbec nešetří ani sebe ani motocykl a vyrazil velmi zostra. Při jednom pádu poškodil pojistky od GPS a ta mu fungovala pouze na záložní zdroj, který také dlouho nevydržel. Etapu si prý velmi užil a terén mu vyhovuje.

 

Velká smůla postihla Pavla Kubíčka, který již  v první evropské etapě upadl, zranil si ruku a rameno. Pavel dojel do cíle velmi obtížně, motocykl mohl držet pouze jednou rukou. Ivo předal Pavla do péče lékařů. Doktor však neměl vůbec příznivé zprávy. Přetrhané ramenní vazy a vazy tricepsu.

 

To znamená okamžité odstoupení ze závodu a cesta letadlem do Prahy, ke specializovaným lékařům. Když si představíte, že Pavel Kubíček absolvoval dvě náročné etapy s takto závažným zraněním je to úctyhodný výkon. Pavel svůj sen o pokoření rallye Dakar nevzdává a určitě se sem v příštích letech vrátí.

 

Vierka Kaštanová – ER Rachidia

 

 


 
 
Fotogalerie:   Dakarské Tatry 815 - Tomeček a Azavedo, foto týmu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose