www.car.cz
 

Vojtěch Štajf v Rakousku se zbrusu novým Subaru Impreza Spec C N12
     11.1.2007 09:18 - tisková zpráva


ŠTAJF CHCE S NOVÝM VOZEM OBHÁJIT STARÉ POZICE

Zbrusu nový vůz Subaru Impreza Spec C N12 se představí na nadcházející rakouské Jänner Rallye v barvách týmu Subaru ČR – Deník Blesk. Osvědčená posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch bude u našich jižních sousedů obhajovat své loňské postavení nejlepších českých jezdců v kategorii produkčních vozů.

Každá stavba nového vozu má svá úskalí, avšak bývá téměř pravidlem, že s blížícím se datem premiéry úsilí týmu mechaniků graduje. Nejinak tomu bylo i v týmu Subaru ČR – Deník Blesk, kde finální práce na stavbě speciálu připadly na vánoční svátky a na období, kdy si kolem vstupu do nového roku mnoho lidí užívá zaslouženého odpočinku. Tvrdá práce ale přinesla své ovoce, a tak se posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch postaví na start úvodního podniku Global Assistance Mezinárodního mistrovství ČR s právě dokončeným vozem Subaru Impreza Spec C N12.

„Bylo to pro nás velmi náročné, ale jsem rád, že se vše podařilo stihnout včas,“ je slyšet úleva v hlase úřadujícího vicemistra republiky Vojtěcha Štajfa. „Mechanikům patří veliký dík, strávili přípravou vozu mnoho bezesných nocí, já však od začátku věřil, že se dobrá věc podaří. S popoháněním opožděných dodávek některých dílů nám pomohl i náš partner, Subaru ČR, nad stavbou měl hlavní dozor manažer týmu Pavel Janoušek a mnohé konzultace opět provedl i Jan Kubíček - no a to jsou zkrátka jména, která zaručují kvalitu i mou naprostou důvěru v dokončení prací.

A i když k prvnímu ostrému testu auta dojde až na shakedownu rakouské soutěže, nemyslím si, že by to mělo znamenat riziko potíží – devadesát procent vozu je shodných s minulým modelem a jak bylo loni patrné na spolehlivosti auta i na našich výsledcích, s každou soutěží se týmové sžívání s ním vybrušovalo blíže k dokonalosti. Jednoduše řečeno, mám pocit, že už víme, jak na to.“

 

Na Jänner Rallye se navíc pražskému jezdci tradičně dařilo, letos už tam pojede počtvrté a zejména loňský výsledek je pro něj i zavazující. Tehdy obsadil pátou příčku celkového pořadí, a protože před ním dojely i dva vozy třídy A8 nezapočítávané do českého šampionátu, byla z toho pořádná porce bodů znamenající dobrý základ pro konečný úspěch v mistrovství.

 

Jak navíc připomíná spolujezdec Jiří Černoch, rakouská soutěž posádce výrazně pomohla i k úspěchu ve Winter Cupu: „Protože se nám následně vydařila i klatovská rally, vybojovali jsme post nejlepší české posádky i v tomto poháru. Letos to tu ale bude snad ještě těžší než loni. Není sníh a pojede se ve vysokém tempu. Rakouské tratě jsou v těchto podmínkách často rychlé a zrádné, každá chyba tak nebude znamenat zapadnutí do závěje, ale rovnou do lesa.

 

Z provlhlých krajnic navíc postupně přibude na cesty i mnoho bláta, které místy kluzkost povrchu přiblíží jízdě na sněhu. Pro takové závodění bude velice důležitá i práce ´špiónů´, kterou pro nás budou vykonávat Vláďa Zelinka s Petrou Lesniakovou, i volba pneumatik bude významným faktorem úspěchu. Vojta ale už mnohdy osvědčil, že takové podmínky zvládá dobře, a tak se na soutěž oba velice těšíme.“

 

A těšit se je skutečně nač. Délka soutěže i jezdecká konkurence, to jsou tentokrát na Jänner Rallye faktory natolik vybroušené, že je letos jen těžko bude jiná soutěž českého národního šampionátu překonávat. Štajf s Černochem se ale se vším chtějí poprat co nejúspěšněji a navíc dojet až na cílovou rampu.

 

Pro druhou týmovou posádku Jiří VacekJaroslav Novák jedoucí se starším modelem Subaru Impreza Spec C bude naopak soutěž v této sestavě premiérou, zkušený navigátor by měl začínajícího pilota vést zejména k úspěšnému zvládnutí všech nástrah trati.

 

 

Karel Špaček

Media team

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Šumavu 2006 od Toma Holubáře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose