www.car.cz
 

(Také) Pecha čeká na těžké Jänner rallye pneumatiková loterie
     11.1.2007 17:05 - tisková zpráva


Plzeňský jezdec Václav Pech jun. společně se svým spolujezdcem Petrem Uhlem již od neděle pilně trénuje v Rakousku. Připravuje se tam na svůj první start z celé šňůry letošních automobilových soutěží. Rakouská soutěž Jänner rallye, která se jede kousek za naší hranicí v okolí města Feistadt, je tak jako v předchozích letech zařazena také do Mistrovství České republiky v rallye.
 

Mám velkou radost, že po roční pauze se můj vůz vrátil do modrožlutých barev EuroOil teamu a že můžeme navázat na dřívější propagaci čerpacích stanic firmy Čepro. Dále také bude pokračovat výborná spolupráce s pneumatikářskou firmou Matador a tak jsme připraveni na všechny druhy povrchů, které nás mohou na této extrémní soutěži čekat,“ říká Václav Pech jun. a dodává, „Chceme v letošní sezoně obhajovat titul absolutních mistrů ČR a titul mistrů Evropy – Central. Proto jsme postavili s mechaniky Charouz racing systému v krátkém čase zcela nový vůz Mitsubishi Lancer EVO 9, který jsme právě před několika dny doladili a odzkoušeli.“

Času na přípravu během zimy opravdu nebylo mnoho. Ještě začátkem prosince Václav Pech jun. s panem premiérem na sedadle spolujezdce absolvoval vítězný start na prestižní show - Pražském rallyesprintu a nyní dělí posádku od startu na prvním mistrovském podniku jen hodiny.

 „Soutěž je zařazena na úvod sezóny a společně s druhým únorovým domácím podnikem Rallye Šumava patří do Winter Cupu. Letos zatím zima příliš neúřaduje, ale jak rychlostní zkoušky v Rakousku, tak naše domácí šumavské jsou ve vyšších nadmořských výškách, takže se s nějakým sněhem či ledem musí počítat, ale při současném nezvyklém počasí také možná pouze s mokrem nebo dokonce suchem, což bude opravdová loterie s pneumatikami.

Tomu odpovídá i náš plný kamion. Boj o přední pozice bude opravdu moc a moc těžký. Špička se neustále vyrovnává a dnes disponuje kvalitní soutěžní technikou hned několik teamů. Společně s předními jezdci z Rakouska to představuje množinu 10 až 15 jezdců, kteří mají reálnou naději Jänner rallye vyhrát,“ říká Václav Pech jun.

25. IQ Jänner rallye startuje v rakouském Freistadtu již tento čtvrtek večer první rychlostní zkouškou, vybranou tak, aby ji mohlo zhlédnout co nejvíce diváků a televizních kamer. V následujících dvou dnech absolvují posádky, kterých je letos ve startovní listině rekordní počet 150, celkem 18 rychlostních zkoušek a najedou 818 kilometrů, což svoji délkou připomíná soutěž Mistrovství světa. Vítěz bude znám v sobotu kolem 18:00 hodiny, kdy bude první posádka přivítána na cílové rampě.

 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Šumavu 2006 od Toma Holubáře

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose