www.car.cz
 

24h Dubai 2007 - kvalifikace : K&K Racing Team zrychlil v nočním tréninku
     12.1.2007 06:41 - tisková zpráva


Kvalifikační kilometry v Dubaji

K&K Racing Team zrychlil v nočním tréninku

 

Den před vlastním závodem sbíraly týmy vytrvalostního závodu TOYO TIRES 24h Dubai první ostré kilometry na okruhu Dubai Autodrome, který měří 5,39 km. Český zástupce K&K Racing Team vylepšil čas v nočním tréninku.

 

 

Poprvé se jezdci vydali na trať už v dopoledních hodinách, aby se seznámili s okruhem, který je specifický všudypřítomným pískem. Zatím je závodu nakloněno počasí – vládne slunečno a teploty nad dvacet stupňů. 

 

České BMW E36 M3 GTR zajelo nejprve čas 2:21,671. Ovšem v kvalifikaci se o více než dvě vteřiny zlepšilo a přisoudilo tak čtveřici Kačírek, Kusín, Válek a Kotrba 33. místo. To znamenalo současně 8. příčku ve třídě A5. První příčky si dělí tým Oktanas (Porsche 996 RSR), Race Alliance Motosport (Porsche 996) a loňský vítěz Duller Motorsport (BMW Z4 Coupe).

 

Pro dokonalé seznámení se záludnostmi dubajského okruhu se všichni jezdci museli vydat na trať ještě po setmění. Týmoví mechanici provedli na automobilu „kosmetickou“ úpravu předního nárazníku a snížili kvůli přítlaku zadní křídlo. „Teď už se mi jede dobře. Auto poslouchá. Snad se během závodu nic závažného nestane,“ řekl Petr Válek.    

 

V barvách K&K Racing Teamu závod odstartuje Petr Kačírek, druhý za volant usedne Petr Válek. Třetím jezdcem bude Matěj Kotrba a čtveřici jako poslední uzavře Marcel Kusín. Start do druhého ročníku čtyřiadvacetihodinovky na Středním Východě čeká týmy v pátek přesně ve 14 hodin místního času.

 

 

PR

 

První hodiny příprav na TOYO TIRES 24h 2007 Dubai. Češi první na přejímce!

 

24h Dubaj: Jarek Janiš zahájí nový rok čtyřiadvacítkou s vozem BMW Z4


 
 
Fotogalerie:   ECCE HOMO 2006 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose