www.car.cz
 

Václav Pech kontroluje své vedení v 25. IQ Jänner rallye i po šesté erzetě
     12.1.2007 17:12 - tisková zpráva


Český závodník je po RZ 6  půl minuty před Baumschlagerem, třetí je Gassner

Dnes fouká nad Mühlviertelem ledový vítr, přesto přišly tisíce diváků

 

Celkově vedoucí Václav Pech dosáhl čtyř nejlepších časů a svůj náskok téměř 30 sekund při posledních dvou rychlostních zkouškách jen potvrdil: „Pro mne jde vše podle plánu, svůj náskok teď  kontroluji. Rallye je velice pěkná, zkoušky velmi náročné, ale velice dlouhé.“

 

Raimund Baumschlager jako druhý i nadále bojuje se správným výběrem pneumatik: „Jedu na prořezaných slickách,  na RZ 4 a 5 jsem byl vzadu, na RZ 6 s nejlepším časem zase všechno fungovalo, jak má. Neumím si to vysvětlit, ale vím, že ta rozdílnost je daná pneumatikami.“

 

Mörtl se v celkové klasifikaci probojoval ze 104. místa již na místo 30: „S časy jsem velmi spokojen, i pro mne je to senzační stíhání, i když mám nové auto a nové pneumatiky.”

 

Také na RZ 4 v Liebensteinu byl Václav Pech o třídu výš a s náskokem 5,3 sekundy dominoval před Maďarem Krisztianem Hidegem, který tak poprvé na této rallye prokázal své kvality. Mörtl pokračuje ve svém honu na případné body do rakouského mistrovství a byl zde třetí nejrychlejší. Raimund Baumschlager opět bojoval se správnou volbou pneumatik a jako šestý ztratil na Pecha 7,8 sekund. Překvapivě silný je Rakušan Hannes Danzinger s Mitsubishi sk. N, který se jako osmý umístil ještě před Franzem Wittmannem a Stigem Blomqvistem.

 

Na RZ 5 nebyl poprvé v čele Václav Pech, tentokrát to byl jeho český krajan a účastník mistrovství světa, Pavel Valoušek. Ten tuto rychlostní zkoušku vyhrál před Gassnerem, Mörtlem, Pechem a Baumschlagerem.

 

Svůj první nejlepší čas zajel Raimund Baumschlager na RZ 6. Rakouský mistr byl o dvě sekundy rychlejší než Václav Pech, za nimi Valoušek, Mörtl, Gassner a Blomqvist.

 

Zájem diváků v Mühlviertelu je i přes studený vítr obrovský. Tisíce fanoušků, mezi nimi mnoho diváků ze sousední České republiky, fandí svým oblíbencům. Velká je také radost na koňském statku poblíž Lasbergu. 27 koním se zde během rallye hrála klasická hudba, aby je neděsily přerušované zážehy soutěžních vozů. Akce měla velký úspěch. Majitel statku a pořadatelé IQ Jänner rallye tak stanovili nové standardy v ochraně zvířat.

 

Prozatímní pořadí po šesti z 18 rychlostních zkoušek

 

01. Václav Pech/Petr Uhel (CZ/CZ) Mitsubishi Evo IX sk.N 4, 39:34,4 min.

02. Raimund Baumschlager/Thomas Zeltner (A/A) Mitsubishi Evo IX sk.N 4, +29,1 s

03. Hermann Gassner/Karin Tannhäuser (D/D) Mitsubishi Evo IX sk.N 4, +36,7 s

04. Pavel Valoušek/Zdeněk Hrůza (CZ/CZ) Mitsubishi Evo VIII sk.N 4, +43,8 s

05. Kristian Hideg/Krisztian Szabo (H/H) Mitsubishi Evo VI sk.A 8, +50,5 s

06. Stig Blomqvist/Ragnar Spjuth (S/S) Mitsubishi Evo VIII sk.A 8,  +1:10,5 min.

07. Josef Semerád/Bohuslav Ceplecha (CZ/CZ) Mitsubishi Evo IX, sk. N4, +1:28,4 min.

08. Franz Wittmann jun./Bernhard Ettl (A/A) Mitsubishi Evo VIII sk.A 8, +1: 37,1 min.

09. Vojtěch Štajf/Jiří Černoch (CZ/CZ) Subaru Impreza Sti, sk.N 4, +1:37,9 min.

10. Václav Arazim/Julius Gál (CZ/CZ) Mitsubishi Evo IX sk.N 4, +1:59,0 min.

 

 

25. IQ-Jänner Rallye 2007, tisková služba

Armin Holenia/ Andreas Walk,

 

www.iq-jaennerrallye.at

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rallyesprint Hustopeče 2006, Ivo Nesrovnal

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose