www.car.cz
 

ALMS: Enge pojede kompletní American Le Mans Series s Ferrari F430
     13.1.2007 09:15 - tisková zpráva


Tomáš Enge absolvuje kompletní sezonu American Le Mans Series, ve které bude společně s Timem Bergmeisterem hájit barvy mistrovského týmu třídy GT2 Peters Motorsport / White Lightning Racing nasazujícím vůz Ferrari F430.

Tým Petersen v minulých dvou letech vyhrál jezdecké tituly ALMS ve třídě GT2 a v letošní sezoně bude usilovat o hattrick. Pro letošní rok se rozhodnul vyměnit vůz Porsche 996 za Ferrari 430 a nová je i jezdecká sestava, kterou tvoří Tomáš Enge a Tim Bergmeister. Cíl týmu pro nadcházející sezonu je jasný, získat další titul. Oba noví jezdci v minulosti spolupracovali s inženýrem týmu Frankem Funkem a tyto zkušenosti by jim měly pomoci k tomu, aby Ferrari F430 vyladili co nejrychleji.

Sezona ALMS začíná dvanáctihodinovým závodem v Sebringu, který se koná 17. března.

Tomáš Enge: „Pro mě je skvělé, že pojedu za takový tým, jakým je Petersen Motorsport/White Lightning Racing, který vyhrál šampionát a také triumfoval ve své třídě ve 24 hodin Le Mans. Pochopitelně to pro mě bude velká výzva, jde pro mě o nový vůz, nového týmového kolegu a nový tým. Z mého pohledu se zdá, že máme nejlepší vybavení, nejlepší zázemí a zajímá nás jen vítězství v šampionátu.

Tima znám už nějakých devět nebo deset let z formule 3. Naše cesty se sice rozdělily, ale vím, že je to dobrý jezdec. Myslím, že budeme mít rychlou a vyrovnanou jezdeckou sestavu. Je příjemné jet opět s Ferrari, ale pro mě není až také důležité, s jakou značkou vozu jedu, jde o to, aby vůz mohl vítězit. U Ferrari vím, že to je vítězný vůz. Chci vyhrávat závody, Ferrari má na to a můžeme s ním vyhrát šampionát.“

Michael Petersen, majitel týmu: „Jsme nadšeni, že pro rok 2007 máme v týmu Tima Bergmeistera a Tomáše Engeho. S Timem jsme pracovali v minulých závodech, zná tým a ví, jak fungujeme. Dale (White, týmový manažer), i já jsme Tomáše sledovali několik let. Vždy jsme si říkali, že pokud se nám podaří ho získat, bude přínosem pro tým.

A letos nám vše vyšlo. Frank (Funke, inženýr) s oběma v minulosti pracoval a byli na jeho seznamu vánočních přání – takže vánoce z našeho pohledu přišly letos o trochu později. Všichni se těšíme na výzvu v podobě nového Ferrari F430 a nových jezdců.

Tento rok bude hodně vzrušující pro celý tým i fanoušky American Le Mans. Chtěl bych poděkovat všem našim partnerům za pomoc, že jsme vše zvládli.“

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   foto L.Novosád - Hořovice 2005 RallyeSprint - Jan Kynčl,Jan Kuča

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose