www.car.cz
 

24 hodinovka v Dubaji : Český K&K Racing Team TŘETÍ své třídě !!!
     13.1.2007 18:28 - tisková zpráva


Druhý ročník vytrvalostního závodu v Dubaji skončil

Český K&K Racing Team dojel ve své třídě třetí

 

 

Dojet a dostat se ve třídě A5 na stupně vítězů. To byly ambice českého K&K Racing Teamu před startem druhého ročníku jednodenního závodu v Dubaji. Klání na Středním Východě trvalo dlouhých 24 hodin.

 

Vytrvalostní závody jsou jednou z nejdůkladnějších prověrek každého člena týmu. Vzdálená Dubaj pod vedením holandských promotérů zažila 24hodinový závod teprve podruhé, ale už viděla na startovní listině na osmdesát přihlášených týmů.

 

Český K&K Racing Team na stejném okruhu loni závod nedokončil, tento rok se ale postavil na stupně vítězů. Čtveřice Petr Kačírek, Petr Válek, Matěj Kotrba a Marcel Kusín obsadili v celkovém hodnocení 24. pozici a ve své třídě 45 skončila třetí.  

 

Tým se v páté hodině závodu potýkal s nepříjemných technickým problém, kdy BMW E46 M3 GTR strávilo u mechaniků v boxu více než hodinu kvůli výměně diferenciálu. Do Matěje Kotrby totiž na dráze narazil jiný vůz a mírně promáčkl automobilu pravý bok: „Nějaké BMW do mě narazilo narazilo, když jsem vyjížděl ze zatáčky. V tu chvíli jsem už ho ani neviděl.“ Smůlu si ovšem tým tak naštěstí vybral v relativním začátku a dalších 19 hodin již proběhlo jen s nutnými výměnami destiček či pneumatik.  

 

„Necítím nohy, bolí mě hlava. Ale ostatní to budou mít horší,“ zpovídal se z pocitů Petr Kačírek po sedmi hodinách závodu. Jezdci se za volantem střídali po dvou hodinách. K&K Racing Team zajel celkem 493 kol (tedy 2657,27 km).    

 

Celkové vítězství druhého ročníku patřilo rakouskému týmu Duller Motorsport, který z vozem BMW Z4 Coupe vyhrál už podruhé za sebou. V barvách letošního vítěze startoval také Čech Jarek Janiš. ( i když nakonec  do vlastního závodu pro zdravotní problémy nenastoupil !)

 

 Rakouský tým dokázal obkroužit dubajský okruh celkem 567krát. Nejrychlejší kolo však zajelo Porsche 996 RSR litevského Oktanasu, jenž skončil celkově čtvrtý a v nejsilnější třídě A6 obsadil bronzovou příčku.       

 

Český K&K Reacing Team odjíždí z Arabských Emirátů v úterý 16. ledna, zbytek dorazí do Prahy za další dva dny.  

 

 

   

TOYO TIRES 24h Dubai:

TOYO TIRES 24h Dubai je jedním z nejtěžších závodů. Kromě Dubaje se nejznámější 24 hodinové závody jezdí ve francouzském Le Mans. Vytrvalostní klání zná také německý Nürburgring a americká Daytona. Během závodního víkendu tedy bylo v Dubaji zhruba 1500 členů realizačních týmů! Pro některé posádky byl letošní závod v Dubaji premiérou, ale český tým zde již startoval podruhé. Za závodní volanty usedli piloti více jak 25 národností. Kromě evropských týmů se představili také domácí Motorsport Wheel LLC, japonský Team Hayashi a čtyři japonské posádky.     


 
 
Fotogalerie:   24 hod Dubaj 2007 a tým K§K, foto P. Frýba

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose