www.car.cz
 

Český tým OffROADSPORT CZ se hlásí z cílového města DAKARu: Cíl splněn !!
     22.1.2007 10:58 - tisková zpráva


Poslušně hlásím…cíl splněn!

Tak poslušně hlásím milý národe, že úkol byl splněn a Česká republika měla u Růžového jezera opět po mnoha letech auto v kategorii osobních vozů na cílové rampě! Po mnoha neúspěšných pokusech při nejnáročnější dálkové rallye světa - rallye Dakar se to podařilo českému týmu OffROADSPORT CZ, který ve složení Mirek Zapletal a Míla Janáček dojel se svým Mitsubishi Pajero Di-D v dnešním závěrečném speciálu na krásném 33. místě.

Ještě včera jsme přijeli po etapě z Tambacoundy do Dakaru na 27.místě, ale stejně to již nemohlo nikterak zásadně ovlivnit celkové pořadí, v němž jsme poskočili jen o jednu příčku vpřed na 54. místo. Tato epapa byla opět tvrdým oříškem pro navigátory, díky mnoha křížení prašných a rozježděných cest a hustému prachu, ale také pro auta, neboť na trati bylo mnoho zákeřných děr a vymletých koryt od nedávných dešťů a v těch nejnepříjemnějších zatáčkách byl vždy postaven hezky blízko nějaký ten strom.

Přestože si Mirek Zapletal vedl skvěle a je pilotem evropské třídy jeden takový se okolo stopadesátého kilometru připletl do cesty i našemu Pajeru a notně poškodil pravý sloupek a práh. Nejvíce to odnesl výfuk a tak od té doby vůz disponoval omezeným výkonem a posádka byla nucena zvolnit. První větší rána na našem voze se ale obešla bez větší ztráty a tak to byl nakonec díky bloudění ostatních posádek skvělý výsledek.

Mechanici po dojezdu do Dakaru vyměnili již poněkolikáté rozbité přední sklo a zmiňovaný výfuk a vůz byl připraven na závěrečnou speciálku u Růžového jezera, která měřila 16 km a je brána spíše jako „mávací“. Tímto se i omlouvám, že jsem dříve mistifikoval a uváděl, že se již tato etapa nezapočítává do celkového pořadí, protože to tak nakonec nebylo…

Do nedělního rána jsme se probouzeli již v šest ráno a i my jsme ji nakonec pojali tak napůl závodně, napůl exhibičně. České vlajky vlály z obou stran našeho vozu a my jsme cítili po třech týdnech dřiny a více jak devíti měsících příprav řádné zadostiučinění.


Jako lonští mistři České republiky v cross country rallye jsme svým 33. místem potvrdili vyrovnané výsledky z celé rallye Dakar, které bohužel negativně ovlivnila porucha spojky v etapě ze Zoueratu do Ataru. Nicméně i tak je vůbec úspěšné absolvování celé rallye v technicky nejnáročnější kategorii osobních vozů velikým úspěchem, zvláště při první účasti. Posádka našeho týmu byla klasifikována a odměněna plaketou za 5.místo mezi „dakarskými nováčky“ a to se také cení.

Určitě bychom to takto skvěle nezvládli bez našeho asistenčního doprovodného kamiónu Volvo s našimi mechaniky Petrem Zábranským, Tondou Černým a Robertem Randýskem, kteří nesou velký díl na našem úspěchu. Zítra se všechny asistenční i závodní vozy nalodí v přístavišti Dakaru na cestu do Evropy a všichni účastníci se rozletí po celém světě do svých domovů. Rallye Dakar 2007 je tedy za námi. Bohudík úspěšně a my směle hledíme již k té následující, protože tento závod je jako droga a jak ji jednou přivyknete jen těžko se jí zbavuje…

Dakar byl pro nás dlouhé roky velkou výzvou, které jsme nakonec neodolali a jsem rád, že se nám nakonec podařilo splnit cíl se kterým jsme do tohoto šíleného dobrodružství šli. Velký dík patří také našim rodinám, všem fanouškům, přátelům, sponzorům a dalším partnerům. Jejich podporu jsme cítili i na dálku a jsme rádi, že jsme (alespoň doufáme) ani je nezklamali.

Příjemný zbytek dne přeje, všem za podporu děkuje za celý tým unavený, ale šťastný

Míla Janáček

 

P.S. souhrnně se ještě omlouvám za pravopisné chyby, které jste museli v posledních týdnech snášet a trpět, ale opravdu bylo ve zdejších bojových podmínkách občas vyčerpávající vůbec nějakou zprávu po náročném dni vyplodit, natož ji po sobě ještě v jednu ráno či později číst… doufám, že pro vás byl hodnotný spíše obsah zpráv než jejich forma! :-)

Zítra přidám nějaké fotky na naše stránky www.offroadsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 07 od Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose