www.car.cz
 

Promotér šampionátu IRC zveřejnil předpisy a představil nové logo seriálu!
     25.1.2007 13:51 - tisková zpráva


Barum rally Zlín se poprvé pojede v letošním roce jako součást prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC). Pořádající společnost SRW Events z Londýna zveřejnila základní předpisy pro letošní mistrovský seriál. Velmi podstatnou informací je, že vedle klasifikace jezdců a spolujezdců je podle předpokladů vypsána i klasifikace výrobců (manufactury).

 

Seriál bude pořádán dle sportovních a technických předpisů Mezinárodní automobilové federace FIA. Seriál má v kalendáři celkem devět soutěží, které se kromě Evropy uskuteční rovněž v Africe (Safari rally) a Asii (Čínská rally). Pět podniků se pojede na asfaltovém povrchu, zatímco čtyři soutěže se uskuteční na nezpevněném, šotolinovém povrchu. Intercontinental Rally Challenge (IRC) je vypsán pro soudobé homologované vozy ve skupině N, včetně vozů Super 2000, dále skupiny A do 1600 ccm3 a skupiny A do 2000 ccm3.

 

Každý podnik se hodnotí zvlášť a bude zveřejněno pořadí jezdců a spolujezdců. U výrobců budou body udělovány pro dva nejlepší vozy každé značky v jednotlivých podnicích. Do celkového pořadí se počítá sedm nejlepších výsledků a po skončení seriálu budou odměněni nejlepší tři jezdci, spolujezdci a výrobci. Jezdci, kteří budou zaregistrováni do IRC, jsou povinni umístit na svém vozidle povinné reklamy promotéra.  

 

V loňském roce si tzv. nultý ročník seriálu ještě pod názvem International Rally Challenge odbyl předpremiéru. Seriál čítal čtyři podniky a z vítězství se radoval evropský šampion Giandomenico Basso z Itálie na voze Fiat Grande Punto S2000. Předpokládá se účast řady předních jezdců, kteří úspěšně působili v mistrovství světa a předních automobilových značek.

 

Šampionát se uskuteční pod výraznou mediální podporou satelitní stanice Eurosport. Úplné znění základních předpisů v českém překladu i v původním anglickém textu najdete na oficiální internetové stránce Barum rally Zlín www. Barum.Rally.cz   

 

Pořádající společnost SRW Event představila nové logo seriálu. Jak uvádí prohlášení organizátorů, nové logo našlo inspiraci v trojrozměrné formě vozů, vzrušení z jízdy a rychlosti zakomponované v barvě. Jedná se o moderní hravé logo, které je odrazem mladé a dynamické generace fanoušků automobilového sportu.

 

Ve Zlíně 25. ledna 2007                                  Roman ORDELT
                                                                      tiskový mluvčí
                                                                                  Barum rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Premiérová Rallye Krkonoše 2007, foto Jirka Rohlena

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose