www.car.cz
 

24h Daytona: V Daytoně se představí Tomáš Enge a Jan Charouz
     26.1.2007 16:21 - tisková zpráva


Hned dva čeští jezdci se nastoupí v letošním závodu 24 hodin Daytony. Tomáš Enge pojede s prototypem Riley & Scott týmu Samax Motorsport, Jan Charouz naopak nastoupí ve třídě GT s vozem Porsche GT3 Cup týmu Farnbacher Loles Motorsport.

Nejslavnější americký vytrvalostní závod je na programu tento víkend, již od dnešního dne začínají tréninky a kvalifikace. Startovní listina čítá 71 vozů, z nich 28 tvoří prototypy a zbývajících 43 aut patří do třídy GT. Dnes ráno amerického času končí přejímky a mnohé týmy vyčkávají s definitivním oznámením posádek až na uzávěrku. U Engeho je jisté, že pojede s vozem se startovním číslem 7, ve kterém se podle předběžné startovní listiny bude střídat Rogerem Yasukawou a Chrisem Festou.

Jan Charouz, který si v dnešním tréninku poprvé vyzkouší nejen trať v Daytoně ale i vůz Porsche GT3, je zatím spolu s Craigem Stantonem, Bryce Millerem, Justinem Jacksonem a Tomem Pankem zapsán ve voze číslo 88. Tým Farnbacher nasazuje hned čtyři vozy a není vyloučeno, že ještě dojde ke změně v jednotlivých posádkách.

Podrobnější informace včetně komentářů jezdců budou zveřejněny v dalším průběhu dne.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose