www.car.cz
 

Sardinia: Martin Prokop nadále skvěle !! - na třetí příčce mezi juniory
     19.5.2007 22:18 - tisková zpráva


Rally d´Italia Sardinia: Martin Prokop nadále na třetí příčce JRC

 

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem si během druhé etapy Italské rally udrželi pozici na stupních vítězů juniorské klasifikace za dvojicí jezdců Suzuki Aavou a Anderssonem. Absolutně si polepšili o dvě místa, na sedmnáctou pozici.

 

Martin Prokop si během úvodní sekce druhé etapy počínal profesorsky. Na úvodní dvojici Anderssona a Aavy pomýšlet nemohl, přesto si třetím a dvojicí čtvrtých časů kontroloval třetí příčku. Za jeho zády se postupně vystřídali Burkart, Rautenbach a po RZ9 opět německý závodník. Náskok českého dua narostl na necelé dvě minuty.

 

Ve druhé sekci si Prokop s Tománkem třikrát „počíhali“ na čtvrté časy, když opět platilo pravidlo z první sekce. Pořadí na čtvrtém místě se měnilo jak přesýpací hodiny a náskok české dvojice neustále narůstal. Burkarta na čtvrtém místě nejprve přeskočil Mölder a po závěrečném testu dne Sandell. Ztráta úřadujícího juniorského šampióna činí před poslední etapou více než dvě a půl minuty.

 

 

Naše strategie byla vzhledem k vývoji závodu v ranní i odpolední sekci stejná. Jet na jistotu a vyvarovat se defektu či výletu mimo trať. Aava i Andersson stále jedou na hranici rizika, oba navíc dnes měli obrovské štěstí, když ve stejném místě vypochodovali z trati a Aava málem urazil kolo. Sandell se ráno rovněž pokusil o útok, ale hned udělal kolo. Nám naopak vše vycházelo podle plánu a s průběžným výsledkem jsem maximálně spokojen,“ komentoval druhý den Martin Prokop.

 

V poslední etapě jsou na programu dva průjezdy trojice kratších rychlostních zkoušek, které posádky absolvují bez servisní asistence (ani výměny pneumatik).

 

Taktika bude stejná i nadále. Body potřebujeme jako sůl. A tak věřme, že citroën vydrží zdárně až do cíle. Zítřejší vložky jsou kratší. Jedna se jedu částečně v lomu, další dvě jsou spíše rychlejšího charakteru,“ uvedl jihlavský jezdec.

 

Průběžné pořadí po II. etapě:

 

1. Aava     3:35:51.7

2. Andersson      + 1:28.5

3. Prokop   + 5:00.3

4. Sandell  + 7:36.0

5. Burkart  + 7:37.0

6. Mölder   + 7:38.3

7. Béreš    + 14:12.0

8. Bouffier + 18:03.8

 

Jipocar Racing

www.martinprokop.com


 
 
Fotogalerie:   Brisk WRC 01

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose