www.car.cz
 

Harri po první řecké etapě druhý, Marcus čtvrtý
     tisková zpráva


Rallye Acropolis (4. – 6. 6. 2004)
 
Lamia 4. června 2004 - Harri Rovanperä a Marcus Grönholm dokončili první etapu Akropolis Rally na druhém a čtvrtém místě. Oba Finové jsou připraveni k dalšímu útoku na co nejlepší umístění. Oba si dnes, na velmi obtížných tratích, připsali po jednom vítězství v rychlostní zkoušce.
 
Akropolis Rally, šestý podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, je jedním z nejnáročnějších podniků sezóny. Pro tuto soutěž jsou charakteristické ostré kameny na trati a vysoké teploty. Ačkoli má většina tratí drsný povrch, najdeme tu i velmi rychlé pasáže. Dnešní etapu tvořilo sedm šotolinových úseků a závěrečná divácká vložka v Lilea. Počasí bylo, jako vždy v Řecku, velmi horké, i když během dne i několikrát pršelo.
 
Harri vyhrál první rychlostní zkoušku dnešního dne a díky tomu se hned ráno posunul na druhé místo průběžného hodnocení. Jeho Peugeot 307 WRC byl absolutně spolehlivý, i když Harri cítil, že nastavení tlumičů pro střední část etapy nebylo ideální. Přesto si udržel své druhé místo i na konci dne.
 
Harri říká: „Dnešní den se nám vydařil, přestože bylo několik momentů, kdy jsme se dostali mimo ideální stopu mezi kameny. Cítil jsem, že se auto při odpoledních průjezdech nechovalo ideálně. Do cíle etapy jsme dojeli bez problémů a být na druhém místě je vždy výborné. Ještě je ale před námi dlouhá cesta a kdo ví, co se všechno může stát.“
 
Marcus si také nemohl na spolehlivost svého vozu stěžovat. Na začátku dne se dostal do vedení, ale také díky několika menším chybám, kdy skončil dvakrát v hodinách, se ve výsledkové listině poněkud propadl. Během odpoledních rychlostních zkoušek nebyl spokojen s chováním vozu. V servisu se podařilo nastavení upravit, ale špatná volba pneumatik pro poslední sérii rychlostních zkoušek znamenala, že Marcus zakončil etapu na čtvrtém místě.
 
Dnes to rozhodně nebyl ideální den,“ řekl Marcus. „V odpoledních vložkách jsem s autem docela bojoval a potom jsem ještě zvolil špatné pneumatiky. Dnešní tratě byly více kluzké, než se všeobecně očekávalo, ale já si stále věřím. Zítra jsme zpátky v boji o vítězství!“
 
Zítra na jezdce čeká dalších sedm rychlostních zkoušek, z nichž čtyři se pojedou bezprostředně za sebou. Po prvních dvou je povolen pouze desetiminutový servis, během kterého může posádka pouze měnit pneumatiky a doplňovat palivo. Případné opravy může provádět s pomocí dvou mechaniků a pouze s díly, které se převážejí v soutěžním voze.
 
Zbývající tři erzety se pojedou také v jedné sérii a budou následovat po poledním servisu v Lamii. První vůz opustí uzavřené parkoviště v 7,00 hod. a návrat je očekáván v 18,51 hod.
 
 
Pořadí po první etapě:
 
1. Petter SOLBERG 1:49:24.8
2. Harri ROVANPERÄ +55.7
3. Francois DUVAL +1:01.6
4. Marcus GRÖNHOLM +1:03.2
5. Sébastien LOEB +1:21.0
6. Daniel CARLSSON +2:41.1
7. Gilles PANIZZI +2:49.3
8. Manfred STOHL +3:10.7
9. Mikko HIRVONEN +3:25.7
10. Janne TUOHINO +4:52.0
 
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose