www.car.cz
 

Schwarz bude zřejmně pokračovat mimo soutěž a testovat
     tisková zpráva


Schwarz odstoupil, zítra bude pokračovat mimo soutěž


Ve třetí rychlostní zkoušce Rallye Akropolis musel odstoupit ze soutěže jezdec týmu Škoda Motosport Armin Schwarz pro utržený závěs zadního kola.

Úkol pro Armina Schwarze na rallye Akropolis zněl; jet naplno a prověřit Fabii WRC po všech stránkách. Razantní jízdu zkušeného pilota stáje Škoda Motosport ukončil ale již ve třetí rychlostní zkoušce utržený závěs zadního kola.

Podle zatím nepotvrzených zpráv z dějiště závodu využije tým možnosti, kterou mu dávají nová pravidla a Armin Schwarz bude po opravě svého vozu pokračovat v zítřejší druhé etapě, ovšem již mimo klasifikované pořadí. Bude tak moci dále plnit hlavní cíl týmu pro letošní rok, kterým je testování a ověřování jízdních vlastností Fabie.

A co si plánovali před  soutěží ? : Rallye Akropolis - Preview


Ostrý start na Rallye Akropolis je dalším důležitým krokem týmu Škoda Motorsport v pokračujícím vývoji Fabie WRC. Po šesti měsících testů a vývojových prací je na řadě účast ve vybraných soutěžích mistrovství světa.


Tým Škoda Motorsport se pro letošní rok rozhodl upustit od registrace do světového šampionátu. Limitujícím faktorem při technickém vylepšování vozu je tedy fakt, že všechny úpravy se musí odehrávat pouze v rámci platné homologace.
“V letošním roce bude pro nás důležité dojet co možná nejvíce soutěží až do cíle, abychom získali nové poznatky pro další vývoj. Dosažené výsledky nebudou v této sezoně prioritou,“ říká nový vedoucí týmu Škoda Motorsport Martin Mühlmeier.

Stabilní finskou posádku Toni Gardemeister a Paavo Lukander letos nově doplnili Armin Schwarz se spolujezdcem Manfredem Hiemerem.
Akropolis Rallye je jednou z mých nejoblíbenějších soutěží, i když  podobně jako mnoho jiných ztratila hodně ze své někdejší slávy. Přesto zůstává velkou výzvou. Pokud tu chcete dojet až do cíle, potřebujete mít k dispozici silné a spolehlivé auto. Bude to má první soutěž s Fabií WRC a také má první od loňské Austrálie. Opravdu se na srovnání s našimi soupeři těším. Máme za sebou úspěšné testy a s aktuálním nastavením auta jsem velmi spokojený,“ těší se Armin Schwarz.
 
Toni vstupuje s týmem do třetí sezony. „Akropolis je velmi různorodá soutěž s upravenými i rozbitými úseky, rychlé pasáže se tu střídají s pomalými. Není to má oblíbená rallye, ale už se těším zpět na trať. Od posledního startu jsme na Fabii WRC hodně zapracovali, její ovládání a reakce jsou mnohem lepší než dříve. Uvidíme, co přinese první ostré porovnání s konkurencí.“

tisk info
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose