www.car.cz
 

Fabie WRC v Řecku -450 km mimořádných testů
     tisková zpráva


Všechny tři etapy Rallye Akropolis absolvovali oba jezdci týmu Škoda Motorsport, přestože již nemohli zasáhnout do výsledků soutěže. Toni Gardemeister i Armin Schwarz odstoupili během páteční etapy, ale nově zavedená pravidla jim umožnila využít zbývajících 13 rychlostních zkoušek pro velmi cenné testy v ostrých podmínkách náročné soutěže. Vývojový program týmu Škoda Motorsport pro rok 2004 bude pokračovat Arminovou účastí na německé Saarland Rallye (18. - 19. června). Toni Gardemeister se představí na finské soutěži Exide Rallye (2. - 3. července) a startovat bude i na domácí půdě mladoboleslavského týmu při Rallye Bohemia (9. - 11. července). Oba jezdci se do programu mistrovství světa vrátí při srpnové Finské rallye.

Martin Mühlmeier - vedoucí týmu Škoda Motorsport: “První den soutěže pro nás začal velmi dobře. Tonimu patřilo šesté místo a odstup od vedoucích jezdců byl přesně takový, jaký jsme očekávali. Naneštěstí nás ale potkaly nečekané problémy se spolehlivostí. Musíme se zaměřit na to, abychom mohli být konkurenceschopní po celé tři dny. Systém SupeRally nám umožnil najet téměř 450 kilometrů mimořádných testů. Takovou příležitost jsme dříve neměli a získali jsme díky tomu poznatky, které se jinde, než v ostré soutěži získat nedají."

Armin Schwarz: “Dnešek jsme Toni i já věnovali zkoušení různých typů pneumatik, abychom poznali, co funguje a co nikoli. Celkově jsem byl potěšen tím, že dokud jsme byli v soutěži, byli jsme přesně tam, kde jsme po našich testech očekávali, že budeme. Odhalili jsme několik oblastí, na kterých musíme dále zapracovat a byl to pro nás dobrý vstup do první rallye."

Toni Gardemeister: “První den byl pro nás velmi dobrý a moje šesté místo po RZ4 a RZ5 nám ukázalo pokrok, jakého jsme dosáhli. Včerejšek nebyl tak dobrý hlavně kvůli tomu, že jsme startovali do rychlostních zkoušek vždy jako první. Dnes to bylo jenom o trochu lepší. Důležité ale je, že jsme se hodně naučili, což byl náš hlavní cíl."

tisk info
Škoda Motorsport Media Team


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose