www.car.cz
 

Vojtěch po zlatu z Rakouska společně s Prokopem do Irska
     15.11.2007 10:50 - tisková zpráva


Bezprostředně po závěrečném ceremoniálu se Vojtěchův team vrátil z Rakouska nazpět do Čech, odkud se již ale v neděli večer vydal za další soutěží světového šampionátu v rallye. Tou je Irská rallye, která byla letos do kalendáře zařazena vůbec premiérově.

Na soutěživ Irsku bude OMV BIXXOL Rally Team CZ poprvé v ostrém závodě spolupracovat se stájí Martina Prokopa. Martin se rallye zúčastní ve stejném voze s jakým pojede i Štěpán Vojtěch, tedy s „enkovým“ Mitsubishi. „Bude to teamový souboj,“ dodává se smíchem Štěpán.

„Přeji si hlavně, aby vše perfektně fungovalo. Je to náš první společný start. Budu rád, když hlavně Brouk dojede na dobrém místě. Jestli svedeme nějakou bitvu, tím to jenom vylepšíme,“ přibližuje vzájemnou spolupráci Martin Prokop a jeho slova dokládají, že bere Irsko především jako příležitost k získávání zkušeností směrem k dalším závodům: „Pro mě osobně je Irsko velký krok do neznáma, čtyři roky jsem neřídil enko na asfaltu. Uvidíme jak se s tím autem rychle sžiji.“

Vzhledem k podmínkám a charakteru tratí se ke svým ambicím vyjadřuje obezřetně i Štěpán: „Je to velká neznámá, poprvé pojedeme na tomto povrchu s enkem. Jde navíc o nový závod, který jsem nikdy nejel. Přece jenom je ale asfalt povrch, na kterém bychom se měli cítit jistěji, ač to je s autem, se kterým nemáme tu zkušenost. Tím, že jsme odjeli nějaké kilometry na šotolinách, pochopit jak se auto chová na asfaltu by nemělo trvat dlouho. Jde hlavně o to, abychom neudělali nějakou zásadní chybu na začátku a našli rozumnou jistotu,“ uzavírá.

Na OMV BIXXOL Rally Teamu CZ čekaly po přejezdu z Dublinu do místa dění úterní a středeční tréninkové jízdy. Nyní je na programu shakedown a přesun na diváckou superspeciálku, která klání nejlepších posádek ve čtvrtek večer odstartuje.


Neoficiální výsledky OMV Waldviertel Rally 2007, kterou nakonec po diskvalifikaci Stohla Vojtěch vyhrál

* Manfred Stohl/Ilka Minor (Ö) CNG Mitsubishi Lancer Evo IX
01. Stepan Vojtech/Michal Ernst (CZ) Mitsubshi Lancer Evo IX
02. Michal Kosciuszko/Maciek Szczepaniak (Pol) Fiat Grande Punto S2000
03. Beppo Harrach/Andreas Schindlbacher (Ö) CNG Mitsubishi Lancer Evo VI

 

Soutěž o DVD a PC hry a knihy k Irské rallye

Správně si tipni a opět můžeš získat ceny od partnerů OMV BIXXOL Rally Teamu CZ: DVD OMV Rally Teamu, PC hry Colin McRae 04 s dabingem Michala Ernsta, modely vozu Peugeot 206, teamové hrací karty, key holdery PUMA, knihy Napětí ve světové rallye, pozornosti od společnosti GE Money Auto nebo podepsané karty k Irské rallye.

Správný tip na soutěžní otázku pošli na email soutez@eventconcept.cz. a to do čtvrtku 15.11. 17:00h SEČ. Správně tipující budou uveřejněni po skončení Irské rallye na teamových stránkách.

Vyhrává deset nejrychleji zaslaných správných tipů na následující soutěžní otázku:

Kolikátý nejrychlejší čas v kategorii P-WRC zajede Štěpán Vojtěch na čtvrteční divácké superspeciálce Irské rallye „Stormont Super Special“ ? (startuje ve čtvrtek 15.listopadu 2007 v 19:10 hodin SEČ)

Sestřih z jízdy výherkyně předchozí soutěže, která se svezla po boku Štěpána Vojtěcha při zářijovém testu je ke shlédnutí mezi novinkami. Pravidla soutěže, se kterými každý účastník soutěže souhlasí jsou ke stažení ZDE.

Oficiální stránky týmu : http://www.tsvteam.cz/


 
 
Fotogalerie:   Martin Prokop - test Xsary WRC, listopad 2007

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose