www.car.cz
 

Martin Prokop vyrazil na sever za sněhem testoval na Švédskou rallye
     5.2.2008 00:52 - tisková zpráva


Specifika Švédské rally, sněhový povrch a úzké pneumatiky s hroty, si na dnešním testu vyzkoušela posádka Martin Prokop – Jan Tománek. Na severozápadě Švédska, blízko norských hranic, najezdila více než sto ostrých kilometrů.

Zkušenosti Martina Prokopa s jízdou na sněhu jsou výrazně omezené, za volantem Mitsubishi Lancer Evo IX si dokonce bude odbývat soutěžáckou premiéru. Nemožnost zajištění testu v domácích podmínkách se odrazila v nutnosti zkusit vůz přímo v místě konání soutěže.
„Během celého dne jsme najezdili asi ostrých 120 kilometrů. Spíše jsme se zaměřili na elektronické nastavení motoru a funkčnosti diferenciálů, takže se jezdilo mnohem víc než obvykle. Až v závěru došlo na výměnu tlumičů. Dnešní podmínky jsem se nemohl vynachválit. Kolem trati byly metrové bariéry, bylo to krásné svezení,“ uvedl jihlavský pilot.

Nadšení českého reprezentanta se však s blížícím se centrem soutěže - městem Karlstad - pomalu vytrácelo. V regionu se sněhu příliš nedostávalo, situace se mírně zlepšila až v okolí Hagforsu. Během dne však panovaly teploty kolem nuly či těsně nad nulou.
„Všichni doufají, že bude sníh. Ale dá se očekávat, čímž blíže Karlstadu vložky budou, tím budou podmínky horší. Fakt je těžké odhadovat, jak se může situace během následujících dnů vyvinout. Zklamán jsem i organizací letošního ročníku. Už trénink je hodně roztažený. Nelíbí se mi ani harmonogram soutěže. Místo, aby soutěž posunuli severněji, jdou zcela opačným směrem. Za úplný nesmysl považuji při zimní soutěži centrální servis v Karlstadu. Za celý den se setkáme s mechaniky jen patnáct minut, nebude čas na žádný odpočinek, oběd či alespoň prohřátí v obytném autě,“ popsal své pocity Martin Prokop.

Česká posádka absolvuje během úterý a středy seznamovací jízdy, ve čtvrtek ráno je na programu shakedown a soutěž zahájí již ve 20 hodin divácká superspeciálka v Karlstadu.

Jipocar Racing
www.martinprokop.com

 
 
Fotogalerie:   Ve stopě Valašské zimy 2008 - foto Petr Bača

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose