www.car.cz
 

Jan Kopecký pojede s Puntem S 2000 závod MS v Mexiku !
     6.2.2008 14:58 - tisková zpráva


FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP
Corona Rally México, Mexiko

Středa, 6.dubna 2008, Kostelec na Orlicí

Jan Kopecký se premiérově představí v Mexiku

Jan Kopecký, pilot týmu Motorsport Kopecký, se poprvé ve své kariéře zúčastní rallye v Severní Americe. „Corona Rally México“ je třetí soutěží seriálu Mistrovství světa v rallye 2008. Česká posádka Jan Kopecký-Petr Starý bude mít k dispozici pro start v této atraktivní soutěži vůz specifikace S2000. Právě vůz zmíněné specifikace považuje tým Motorsport Kopecký za vhodný soutěžní automobil, se kterým může Jan Kopecký navázat na své předchozí starty ve vybraných soutěžích světového šampionátu.

Tým se rozhodl startovat v Mexiku kvůli velmi dobrému zázemí Jana Kopeckého v tomto regionu. Především však účast v Rally Mexiko výrazně podporují společnosti Federal Mogul a Fila, které mají v oblasti obchodní zájmy. Federal Mogul je americkou společností vyrábějící kvalitní produkty pro automobilové odvětví. Italská značka Fila je známá atraktivním sportovním oblečením a obuví.

Tým Motorsport Kopecký stanovil termín vydání oficiální tiskové informace o startu posádky Jan Kopecký-Petr Starý tak, aby byla odborné i laické veřejnosti k dispozici před předpokládaným zveřejněním seznamu přihlášených posádek v „Corona Rally México“ (8.února 2008). Zároveň chtěl tým představit alespoň základní návrh designu soutěžního vozu pro tuto soutěž.

Pořadatelé však uvolnili seznam přihlášených o několik dnů dříve a vzhledem k přípravě designu vozu se o startu Jana Kopeckého v Mexiku dozvěděla veřejnost dříve od pořadatelů.

Posádka Jan Kopecký-Petr Starý zahájí oficiálně soutěžní sezónu 2008 svým prvním společným startem v atraktivní destinaci, kterou Mexiko zcela určitě je. Jan s Petrem absolvovali oficiální seznamovací jízdy před Rallye Monte Carlo a Švédskou rallye, ale pilot pochopitelně potřebuje pro svůj další jezdecký růst především starty v soutěžích.

Možnost startu v Rallye Mexiko jsme využili s ohledem na obchodní zájmy našich partnerů v tomto regionu a velmi dobrému zázemí Jana v Mexiku,“ dodal ke startu v Mexiku vedoucí týmu Josef Kopecký.



www.motorsport-kopecky.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Tovární Clio R3 pro Josefa Sedláčka, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose