www.car.cz
 

Turecko 2004: Marcus letí na stříbrné pozici, zklamání pro Harriho
     tisková zpráva


Turecká rallye (25. – 27. 6. 2004)
 
Kemer  26. června 2004 - Marcus Grönholm povede Peugeot do závěrečné etapy Turecké Rally z druhého místa. Na lídra soutěže ztrácí 15,9 sekundy. Jeho týmový kolega Harri Rovanperä byl nucen za nešťastných okolností odstoupit. Jeho vůz se po problémech s převodovkou zastavil na poslední zkoušce dnešního dne.
 
Druhá etapa Turecké Rally se skládala z šesti rychlostních zkoušek, které byly rozděleny do třech kol po dvou. Podmínky byly typicky turecké. Povrch tratí byl drsný a teploty šplhaly vysoko.
 
Marcus měl vynikající start, zajel nejrychlejší čas a po druhé vložce dnešního dne se dostal do vedení. Bohužel, bizardní problém, kterému byl nucen čelit na RZ11, ho zpomalil a stál ho vedení. Kovová část betonového sloupku totiž propíchla podlahu Peugeotu a následně poškodila i sedačku spolujezdce Timo Rautiainena. Marcus proto zastavil a ujistil se, že je Timo v pořádku. Poté již opět pokračoval v rychlé jízdě.
 
Byl to velmi neobvyklý problém,“ řekl Marcus. “Timo křičel bolestí a já se začal docela obávat, co se stalo. Ihned jsem zpomalil. Naštěstí je Timo v pořádku a nemá žádné zranění. Můžeme tedy pokračovat v tvrdém útoku. Dnešní suché podmínky nám docela vyhovovaly. Myslím, že zítra zkusíme jet znovu velmi rychle.“
 
Harri odstartoval do druhého dne z šestého místa a ráno se potýkal s menšími problémy. Opotřebovávaly se mu pneumatiky a trochu vadly brzdy. I přesto ale našel svůj rytmus a odpoledne zajel na jedenácté zkoušce druhý nejrychlejší čas, jen desetinu sekundy za vítězem. Díky tomu se vyšplhal na čtvrté místo celkově. Problémy s transmisemi ho ale na poslední rychlostní zkoušce zastavily a Fin byl nucen odstoupit. Opravdu hořký konec dne.
 
Harri k dnešní etapě poznamenal: “Zdá se, že mi osud nedopřeje, abych se v Turecku radoval! To co se mi stalo, to je opravdu smůla. Do osudného momentu všechno fungovalo úplně bez problémů. Za volantem 307 WRC jsem se cítil velmi dobře a byl jsem schopen jet rychle. Možná jsem mohl skončit i na stupních vítězů, ale to se nikdy nedozvíme. Nyní se již těším na další soutěž a přeji Marcusovi do zítřejšího dne hodně štěstí.“
 
Poslední den soutěže tvoří čtyři rozhodující rychlostní zkoušky. Jezdce zítra opět čekají drsné cesty a vysoké teploty. Bitva o první místo jde do finiše. Vzhledem k velkému stupni opotřebování pneumatik je výsledek velmi nejasný a dokud vítěz nevyjede na cílovou rampu, může se stát cokoli. První vůz je na cílové rampě očekáván v 14,31 hodin místního času.
 
 
tisk info
Jean Claude Lefebvre, Peugeot Sport Communication

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose